Cehia: 9 ani de inchisoare pentru mama care isi tortura copiii

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 15:00
1398 citiri
Cehia: 9 ani de inchisoare pentru mama care isi tortura copiii

O mama din Cehia a fost declarata vinovata ca si-a torturat cei doi fii in numele unei secte si a fost condamnata la noua ani de inchisoare vineri, de un tribunal din Brno.

Cei doi copii, Ondrej et Jakub, care in momentul faptelor aveau 8, respectiv 10 ani, au indurat luni de abuzuri "intense, agresive, frecvente, premeditate si sistematice" menite sa-i transforme in sclavi ai sectei, a declarat procuroarea Zuzana Zamoravcova, transmite AFP.

In afara de mama, Klara Mauerova (foto), 31 de ani, alti cinci adepti ai sectei au fost declarati vinovati, printre care sora acesteia, Katerina (foto), 34 de ani, conmdamnata la zece ani de inchisoare.

Barbora Skrlova, o femeie in virsta de 33 de ani, care se considera viitoarea "zeita" a sectei, a fost condamnata la cinci ani de inchisoare, iar fratele ei la sapte ani de inchisoare.

Martiriul celor doi frati, care acum sunt in grija autoritatilor din Brno, a fost descoperit in mai 2007, in urma alertei date de un vecin, care din intamplare a vazut imaginile de la camerele de supraveghere instalate in casa in care copiii stateau cu mama lor, in Kurim.

Femeia ii inchidea goi si legati in custi pentru caini, ii batea frecvent, ore in sir, ii ardea cu tigara si ii ranea cu obiecte ascutite, cum ar fi furculitele, potrivit acuzarii.

Femeia a cedat cand secta, care dorea supunerea totala prin probe fizice, i-a cerut sa taie o bucata din corpul micutului Ondrej, apoi sa-l oblige pe copil sa o manance.

Barbora Skrlova, care traia in respectiva casa sub identitatea unui copil de 13 ani, a fost preluata de serviciile sociale, dar a reusit sa fuga. Ea a fost arestata dupa cateva luni, in Norvegia.

Consacrat torturilor la care au fost supusi copiii, procesul din Brno nu a permis totusi clarificarea functionarii si practicilor sectei.

Afacerea a socat Cehia, iar fotografiile ingrozitoare publicate de tabloide au provocat o dezbatere pe tema protejarii identitatii minorilor.

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
#Klara Mauerova, #condamnata, #inchisoare, #noua, #ani, #tortura, #copii, #secta , #stiri externe