Chisinaul santajeaza Bucurestiul cu vizele pentru romani

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 11:36
1563 citiri
Chisinaul santajeaza Bucurestiul cu vizele pentru romani

Fostul vicepresedinte al Parlamentului moldovean, Grigore Petrenco, a declarat ca tara sa va mentine vizele pentru romani, pana cand autoritatile de la Bucuresti vor fi de acord cu semnarea tratatului de frontiera.

"Moldova a impus Romaniei regimul de vize, deoarece... nu vrea sa semneze tratatul de frontiera. Cand va fi semnat aceste tratat, vom scoate vizele pentru cetatenii Romaniei", a declarat Petrenco, in timpul unei emisiuni televizate joi de postul Moldova 1, transmite Unimedia.

Declaratiile lui Petrenco vin in contextul in care procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Gurbulea, a declarat ca "Romania nu a fost implicata in protestele din 7 aprilie", situatie in care impunerea vizelor pentru romani ramane fara singura justificare oficiala.

Petrenco a mai declarat ca au existat totusi unele tentative din partea grupurilor radicale romanesti, pe 7 aprilie, insa a evitat sa explice de ce a fost nevoie sa fie impus regimul de vize cetatenilor unei tari din cauza unor asa-numite grupuri radicale.

Voronin, contrazis de procurorul general

La 22 iunie procurorul general Valeriu Gurbulea a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca "Romania, ca stat, nu a participat la protestele din 7 aprilie. Au fost inregistrate doar unele forme. Spre exemplu, a fost un atac cibernetic asupra serverelor institutiilor de stat din Romania, inclusiv incercari de trecere a frontierei moldo-romane".

Declaratiile procurorului general vin dupa ce, anterior, presedintele Vladimir Voronin a acuzat Romania in repetate randuri de participare la organizarea actiunilor de protest din 7 aprilie, motiv pentru care a fost impus regimul de vize cetatenilor romani.

Ulterior, expertii au precizat ca decizia respectiva este una ilegala, deoarece hotararea Guvernului de a impune regimul de vize nu poate fi superioara deciziei anterioare a Parlamentului, care anula vizele de intrare in Republica Moldova pentru toti cetatenii tarilor membre ale Uniunii Europene.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#vize romani Moldova, #Grigore Petrenco vize , #stiri externe