Comunisti dispusi sa tradeze, la alegerile pentru presedintele R.Moldova

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 16:18
1438 citiri
Comunisti dispusi sa tradeze, la alegerile pentru presedintele R.Moldova
Foto: Stirea Zilei

Pe 7 decembrie, a doua zi dupa ce Romania isi alege presedintele, in Republica Moldova este ales de catre parlamentari viitorul sef al statului. Doi dintre deputatii moldoveni comunisti par a fi de acord sa il sustina pe Marian Lupu, candidatul Aliantei pentru Integrare Europeana.

"La plenara Comitetului Central al PCRM voi pleda pentru evitarea alegerilor anticipate. Asta inseamna vot pentru seful statului, iar daca va fi doar candidatura lui Lupu, atunci inseamna vot pentru Lupu. Daca plenara va decide altfel? Cred ca mai am timp sa ma gandesc", a spus deputatul comunist Vladimir Turcan, pentru Stirea Zilei.

Turcan a explicat ca asta nu inseamna ca Lupu va fi si ales presedinte, ci este doar o expresie a faptului ca el insusi nu este de acord cu alegerile anticipate.

"Cert este ca eu sunt categoric importiva alegerilor anticipate. Acestea ar putea avea loc intr-un an sau chiar doi, iar pana atunci partidele radicale de dreapta se vor intari la putere, ceea ce-i un pericol pentru stat", a precizat Turcan.

Un alt deputat comunist, Victor Stepaniuc, este si el impotriva alegerilor anticipate. "Trebuie sa ne gandim la stabilitate, intelegere si sa nu discreditam ceea ce se numeste clasa politica din Republica Moldova. Insa, nu am luat inca o decizie ce voi face pe 7 decembrie", a spus Stepaniuc.

In schimb, alti doi deputati comunisti prefera alegerile anticipate. Vadim Misin este de parere ca "alegerile anticipate vor solutiona criza politica. Dupa anticipate in Parlament vor ajunge doua blocuri puternice, care se vor intelege intre ele, fara ca partidele mici sa le incurce.

De asemenea, Igor Dodon crede ca "tradatori in PCRM nu sunt" si ca "va fi o pozitie comuna, sau 48 pro sau 48 contra".

Pe 7 decembrie va avea loc cea de a doua incercare de alegere a presedintelui Republicii Moldova.

In cazul in care si de aceasta data se va inregistra un esec, Parlamentul va fi dizolvat si se vor organiza alegeri anticipate, cel mai devreme in toamna anului viitor.

Alianta pentru Integrare Europeana se bazeaza pe 53 de mandate avand nevoie de 8 voturi din partea comunistilor pentru a obtine cele 61 necesare pentru a se alege presedintele Republicii Moldova.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alegeri presedinte Moldova, #alegeri prezidentiale Mldova, #Marian Lupu Moldova, #alegeri Moldova , #stiri externe
Comentarii
Poza Gonzague
Gonzague
rank 5
.....Izolați-i pe portocaliii patibulari,ignorații......pe viață!
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Oriunde se vor afla pe aceasta planeta, COMUNISTII sunt cei mai mari tradatori.