Comunistii moldoveni se declara gata de anticipate

Joi, 21 Mai 2009, ora 10:24
1168 citiri
Comunistii moldoveni se declara gata de anticipate
foto: NewsIn

Unul dintre principalii lideri comunisti, deputatul Marc Tcaciuc, a declarat ca majoritatea comunista este gata de alegeri parlamentare anticipate, pentru ca opozitia refuza un dialog care sa consolideze societatea.

Tcaciuc, fost consilier prezidential, spune ca desi Partidul Comunist are mai multe "voturi de aur", adica deputati din opozitie ce ar vota un presedinte comunist, nu va recurge la aceste voturi, considerand ca aceasta solutie "miroase prost si arata urat".

"Pentru noi ar fi fost mai important sa mergem pe o cale care sa ne permita sa ajungem la un compromis in societate, sa ajungem la stabilitate si la un consens.

Dar dupa ziua de azi se vede ca acesti baieti (opozitia - n.red.) nu sunt interesati de asemenea scenarii. Pacat. Pacat de Moldova. Dar nu face nimic, totul va fi bine!", a declarat Mark Tcaciuc pentru ProTV Chisinau, citat de UNIMEDIA.

Inainte cu Zinaida!

Referitor la inaintarea repetata a candidaturii Zinaida Greceanii la functia de presedinte, deputatul comunist a motivat ca PCRM "nu-si schimba candidatii", astfel incat si la o noua incercare de alegere a sefului statului "nu vor exista surprize".

Intrebat daca la alegerile repetate din 28 mai Zinaida Greceanii va fi aleasa in functie de presedinte, Tcaciuc a precizat ca nu inainteaza "scenarii optimiste".

Se pregatesc de treburi mai serioase

"Trebuie sa fim gata de evenimente politice mult mai importante si mai serioase", a spus Marc Tcaciuc, precizand ca PCRM este foarte bine pregatit sa faca fata unor alegeri anticipate.

Parlamentul Republicii Moldova, care a esuat miercuri sa-l aleaga, intr-o prima tentativa, pe presedintele tarii, va organiza un al doilea tur de scrutin la 28 mai, la care vor participa aceiasi candidati comunisti - Zinaida Greceanii si Stanislav Groppa, a anuntat Vladimir Voronin.

Opozitia consecventa

O prima incercare de alegere a presedintelui Republicii Moldova de catre Parlamentul moldovean a esuat miercuri, doar 60 de deputati comunisti participand la vot, in timp ce pentru validarea alegerilor era nevoie de o prezenta la urne de trei cincimi, adica cel putin 61 de deputati.

Opozitia s-a tinut de cuvant si nu a participat la votarea noului presedinte, mentinandu-si pozitia de a provoca alegeri parlamentare anticipate prin blocarea procedurii alegerii noului presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin pregătește scena pentru revolte în Republica Moldova, avertizează Institutul pentru Studiul Războiului din Washington
Putin pregătește scena pentru revolte în Republica Moldova, avertizează Institutul pentru Studiul Războiului din Washington
O nouă grupare politică, susținută de Moscova, are sprijinul lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Republica Moldova, în contextul în care aceasta încearcă să devină membră a Uniunii...
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Liderii noului bloc electoral pro-rus Victorie, care gravitează în jurul oligarhului fugar Ilan Şor şi se opun planurilor preşedintei Maia Sandu de a adera la Uniunea Europeană, au declarat...
#alegeri prezientiale, #Republica Moldova, #majoritatea comunista, #marc tcaciuc , #stiri externe