Comunistii rusi: Revolutia e orchestrata de serviciile secrete occidentale

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 18:59
1552 citiri
Comunistii rusi: Revolutia e orchestrata de serviciile secrete occidentale
Foto: Wikipedia

Liderul Partidului Comunist din Federatia Rusa si a grupului acestuia din Duma de Stat, Ghennadi Ziuganov, este convins ca evenimentele din Republica Moldova sunt rezultatul actiunilor serviciilor secrete occidentale.

"In ceea ce se intampla in Moldova se vede mana serviciilor secrete occidentale, care pana acum au organizat 'operatiuni' similare si in alte locuri", a declarat pentru Interfax Ziuganov, comentand situatia de la Chisinau.

Liderul Partidului Comunist rus este convins ca cererea participantilor actiunii de protest de a invalida rezultatele alegerilor parlamentare reprezinta doar un pretext pentru organizarea actiunilor de protest.

"Sper sa nu aiba loc o lovitura de stat in Moldova", a declarat prim-vicepresedintele Comisiei pentru relatii externe din Duma de Stat, Leonid Slutki. Potrivit lui, actiunile opozitiei moldovene sunt ilegitime si au un caracter dusmanos. "Am urmarit nu o data scenarii 'portocalii' in spatiul postsovietic, care au dus la colapsul economiilor nationale si la asa-numitele democratii coordonate din afara", a spus Slutki.

Rusia s-a declarat ingrijorata de evenimentele din Republica Moldova. "Urmarim cu ingrijorare evolutia situatiei din Republica Moldova, care a fost provocata", a declarat Karasin, fara alte precizari.

"Tot ce se petrece in acest moment genereaza temeri cu privire la viitorul sistemului politic (moldovean) si al tarii", a adaugat el. Oficialul rus a reamintit ca "practic toti observatorii, ai CSI, ai Uniunii Europene si ai OSCE" au facut "evaluari pozitive" ale scrutinului.

Circa 30.000 de persoane s-au strans, marti dimineata, in centrul Chisinaului pentru a cere repetarea alegerilor, considerand ca acestea au fost fraudate de comunistii aflati la putere. Actiunile au degenerat insa in ciocniri, soldate cu raniti, iar liderii opozitiei si-au chemat din nou simpatizantii in Piata Marii Adunari Nationale si le-au spus ca violentele sunt provocari puse la cale de regimul presedintelui Vladimir Voronin, al carui mandat expira marti, 7 aprilie.

La randul lor, autoritatile comuniste din Republica Moldova au denuntat o tentativa de lovitura de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#lider Partidul Comunist, #Ghennadi Ziuganov declaratii, #revolta Republica Moldova , #stiri externe
Comentarii
K
K G NELU , MAI DRAGA
rank 1
PAI MAI ALIOSA ZIUGANOV , LOVITURA DE STAT DIN 1989 IN ROMANIA NU A FOST APROAPE IN TOTALITATE SAVARSITA DE VOI ? NUMAI OCCIDENTUL ''ORCHESTREAZA''?