Controversatul presedinte filipinez si-a gasit o noua tinta: Cat poate fi Dumnezeu de prost?

Luni, 25 Iunie 2018, ora 13:00
4494 citiri
Controversatul presedinte filipinez si-a gasit o noua tinta: Cat poate fi Dumnezeu de prost?
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dupa Barack Obama, Kim Jong-Un, Ban Ki-moon si Inaltul Comisar al Natiunilor Unite pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, presedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, si-a gasit o noua tinta: Dumnezeu insusi.

Intr-un discurs sustinut 22 iunie, in cursul deschiderii unui summit consacrat tehnologiilor informatice si comunicarii la Davao, seful statului filipinez a profitat pentru a-l ataca pe ...Dumnezeu, informeaza dpa.

Concret, Rodrigo Duterte nu a ezitat sa-l trateze pe Cel de Sus drept "prost", pentru ca l-a lasat pe Adam sa manance marul in Rai, conform Bibliei, ceea ce a constituit originea raului in lume.

El i-a reprosat lui Dumnezeu: "Tu ai creat ceva perfect si apoi Te-ai gandit la un eveniment care va distruge calitatea propriei Tale lucrari". "Cat poate fi Dumnezeu de prost? Este prost ca l-a facut pe Adam sa manance marul", a spus in continuare liderul filipinez.

Amintind ca, de atunci, fiecare barbat si femeie au "pacatul originar" in gene, Rodrigo Duterte si-a continuat tirul intrebarilor: "A fost fapta parintilor nostri - noi nu ne nascusem inca, dar acum avem in sange pacatul originar. Ce fel de religie este aceasta? Eu nu pot sa o accept!".

Totusi, Duterte a sustinut ca el crede ca in existenta unui "spirit universal". Foarte ofensiv impotriva religiei catolice, presedintele filipinez s-a mai lansat intr-o lunga tirada, acuzandu-i de "ipocrizie" pe preotii catolici care critica cu virulenta razboiul violent dus de guvernul sau impotriva traficantilor de droguri.

Un purtator de cuvant al presedintiei de la Manila, Harry Roque, a declarat luni ca afirmatia lui Duterte reprezinta doar o convingere personala a acestuia si nu o atitudine oficiala fata de religia catolica. El a spus ca Duterte tinde sa utilizeze cuvinte tari atunci cand isi exprima convingerile.

"Asta este convingerea personala a presedintelui", spuse el. "Suntem liberi sa credem in religie si suntem, de asemenea, liberi sa nu credem in religie. Presedintele are propriile credinte spirituale", a mai spus acesta.

Duterte a criticat in trecut Biserica Catolica din Filipine, unde mai mult de 80% din populatie practica aceasta religie, acuzandu-i pe preoti de coruptie si abuz sexual.

In 2015, in timp ce era inca primar la Davao, el l-a blestemat pe papa Francisc din cauza ambuteiajelor pe care le provocase vizita sa.

Anterior, Rodrigo Duterte isi facuse o placere rautacioasa din a insulta si de a-i certa pe diversi lideri si responsabili de la toate nivelurile. La 3 iunie, presedintele filipinez declarase ca un expert ONU putea sa se duca "la naiba" pentru ca il dezaprobase pentru recenta destituire a presedintei Curtii Supreme a arhipelagului, Maria Lourdes Sereno.

Printre alte fapte "notabile", in 2016, Rodrigo Duterte nu ezitase sa-i arate degetul mijlociu Uniunii Europene, sa-l trateze pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, drept "imbecil" si sa-l califice pe presedintele american Barack Obama drept "fiu de catea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#presedinte Filipine Dumnezeu, #presedinte Filipine , #stiri externe