Convorbirile unor politicieni columbieni, interceptate pentru traficantii de droguri

Luni, 23 Februarie 2009, ora 09:27
1049 citiri
Convorbirile unor politicieni columbieni, interceptate pentru traficantii de droguri

Un oficial de rang inalt din serviciile columbiene de informatii a demisionat duminica, in urma unui scandal provocat de acuzatii potrivit carora agenti de securitate ar fi fost platiti de sefii cartelurilor drogurilor pentru a intercepta convorbirile unor politicieni, judecatori si jurnalisti.

Aceste acuzatii sunt cele mai recente din scandalul care zguduie agentia columbiana de securitate, DAS, si vor leza si mai mult campania presedintelui Alvaro Uribe de a combate coruptia din randul fortelor de ordine.

Procurorul general Mario Iguaran a ordonat duminica perchezitionarea cartierului general al DAS din Bogota, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Adjunctul sefului contraspionajului columbian, Jorge Alberto Lagos, a demisionat din cauza acestui scandal, care va fi luat in considerare de administratia americana in revizuirea ajutorului militar pentru Columbia.

Directorul DAS, Felipe Munoz, a spus ca a acceptat demisia lui Lagos, cu toate ca nu exista dovezi care sa il lege direct de aceste infractiuni.

Acuzatiile au fost facute de publicatia Semana intr-un articol despre interceptarea de catre agenti DAS a convorbirilor telefonice ale unor jurnalisti, politicieni si magistrati, Informatiile astfel obtinute erau vandute traficantilor de droguri si bandelor armate.

Ministrul Apararii, Juan Manuel Santos, a spus ca respectivii agenti erau platiti de sefii cartelurilor drogurilor, dar opozitia spune ca si administratia Uribe ar fi profitat de pe urma acestor interceptari.

Uribe, un aliat important al Statelor Unite, a primit miliarde de dolari de la Washington pentru lupta impotriva traficului de droguri si gherilelor.

Violenta si rapirile au scazut semnificativ, dar oficialii din armata si agentii din politie sunt frecvent acuzati ca primesc mita de la cartelurile drogurilor.

Fratele ministrului Justitiei, un procuror din Medellin, a fost arestat anul trecut fiind suspectat de legaturi cu traficul de droguri.

Noul scandal a izbucnit la doar patru luni dupa ce fostul director al serviciilor de informatii a demisionat, recunoscand ca agentii sai au spionat opozanti ai lui Uribe.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#convorbiri telefonice, #politicieni columbieni, #traficanti droguri , #stiri externe