Cutremurator: Femei indopate cu mancare si pastile, ca sa isi gaseasca un sot

Marti, 16 Iulie 2013, ora 09:56
6569 citiri
Cutremurator: Femei indopate cu mancare si pastile, ca sa isi gaseasca un sot
Foto: Tv Travel

Traditia in Mauritania pretinde ca o femeie este frumoasa numai daca arata grasa. Cu aceasa grija pe suflet, numeroase familii aplica fetelor, incepand cu varsta de 8 ani, un regim special de ingrasare.

Regimul consta intr-un sistem de supra-alimentare, asemanator indoparii gastilor, procedeu folosit de unii crescatori pentru a obtine "foie gras", noteaza un articol publicat pe aceasta tema in Daily Mail.

In momentul cand fetele ajunga la pubertate si se pune problema casatoriei, tratamentul de acasa se considera depasit, iar fetele cu dare de mana sunt trimise in "tabere de ingrasare", anume organizate. Aici, sunt fortate sa consume alimente cu o valoare de circa 15.000 calorii pe zi.

"Specialistii" taberelor stiu ca monotonia regimului alimentar determina formarea si depunerea grasimilor si ca urmare exclud o mare varietate a alimentelor. In principal, hrana consta in cantiati mari de pesmeti inmuiati in ulei de masline si lapte de camila.

Masa se serveste pe tot parcursul zilei, uneori chiar din ora in ora, completata si cu paine proaspata, smochine, paste fainoase si mereu lapte de camila.

Mai grav este faptul ca, in ultimii ani, locuitorii Mauritaniei au descoperit medicatiile destinate stimularii poftei de mancare si bunei asimilari a alimentelor. Efectul este rapid vizibil, ceea ce incurajeaza marirea dozelor, fara nicio consultatie medicala, determinand dezechilibre grave in organism si efecte toxice, adesea dramatice.

Cand parintii considera ca fata lor a luat destul in greutate, incep sa-i caute un logodnic, care se gaseste cu atat mai usor cu cat grasana familiei e mai obeza.

Periculoasa rata a infarctului miocardic

Ciudata traditie locala face ca obezitatea femeilor sa fie considerata o dovada de buna stare si de prosperitate, dar si de grija familiei pentru copila lor. Se demonstreaza ca familia n-a precupetit nicio cheltuiala ca s-o faca mai... frumoasa.

Cel mai grav efect secundar al ciudatului regim rezulta din faptul ca Maritania este una din tarile cu cele mai ridicate rate ale infarctului miocardic in randul femeilor.

Un alt efect de care adesea nu-si dau seama nici familiile nici mirii consta in faptul ca obezitatea poate determina infertilitatea. Ironia sortii face ca aceleasi traditii sa-i permita sotului ramas fara urmasi sa-si intemeieze o noua familie. Fireste, daca-si gaseste partenera potrivita, la fel de bine ingrasata.

Totusi, conform unui sondaj intocmit pe aceasta tema de catre Indiana University din SUA, aproape un sfert din femeile ingrasate in acest fel au nascut un copil. Acelasi sondaj arata de 32% din femeile mauritaneze si 29% dintre barbati aproba aceasta practica traditionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mauritania obiceiuri, #regim ingrasare femei, #infarct miocardic, #femei obeze sot Mauritania , #stiri externe