Daily Mail: Familia se lupta cu biserica pentru avort, in cazul fetitei de 11 ani

Vineri, 27 Iunie 2008, ora 07:05
2878 citiri
Daily Mail: Familia se lupta cu biserica pentru avort, in cazul fetitei de 11 ani

Familia Florinei Vranceanu, fetita violata de unchiul ei, se lupta cu biserica pentru a trimite copilul in varsta de 11 ani in Marea Britanie, pentru un avort pe ultima suta de metri, scrie Daily Mail.

Fata violata de unchiul adolescent este in centrul unei polemici aprinse in Romania, pe tema deplasarii sale in Marea Britanie, pentru intreruperea sarcinii.

Florina este insarcinata in 20 de saptamani, peste limita admisa pentru o intrerupere de sarcina in Romania, dar aflata inca in limita impusa de legea britanica.

Parintii vor ca fata sa mearga in Marea Britanie, unde o romanca plecata din tara s-a oferit sa suporte costul calatoriei.

Cazul a atras atentia liderilor bisericii, comunitatii medicale si organizatiilor pentru protectia drepturilor copilului, iar fotografia fetei a aparut in multe ziare din Romania, scrie Daily Mail.

In Romania, limita pana la care se poate face o intrerupere de sarcina este 14 saptamani. In Marea Britanie este de 24 de saptamani.

Conditia pentru avort este ca doi medici sa decida ca riscul pentru sanatatea fizica sau psihica a femeii ar fi mai mare daca ea ar continua sarcina.

Autoritatea pentru protectia copilului din Romania, scrie Daily Mail, este de parere ca Florinei trebuie sa i se permita avortul, pentru ca este deja traumatizata de experienta violului si a graviditatii.

Biserica Ortodoxa, de care apartin cei mai multi romani, continua publicatia, a numit cazul "o situatie exceptionala", si a precizat ca decizia trebuie sa apartina familiei.

Die Presse: Ministrul italian de Interne cere amprentele digitale ale copiilor romi

Ministrul italian de interne intentioneaza sa-i amprenteze pe copiii romi. Actiunea urmeaza sa inceapa la Roma, Milano si Neapole, orasele in care traiesc cei mai multi romi, potrivit Die Presse, care citeaza presa italiana.

"Este vorba despre o numarare, si nu despre o inregistrare pe baza etnica. Dorim sa-i aparam pe minorii romi care sunt adesea folositi la cersit. Vrem sa asiguram ca aceia care au dreptul de a trai in Italia pot trai in conditii umane. Cine nu are voie sa ramana in Italia urmeaza sa fie expulzat", a declarat un politician important al al formatiunii Liga Nordului.

Ministrul de interne a fost aspru criticat. Fostul ministru pentru probleme sociale, Paolo Ferrero, l-a acuzat de folosirea unor "metode fasciste". "Ma voi aseza si eu la coada pentru a mi se lua si mie amprentele", a spus Ferrero.

Seful de la Interne a fost criticat si de presedintele comunitatii evreiesti din Italia. "A lua amprentele unor copii romi constituie o discriminare etnica si, deci, este total inacceptabil. Copiii romi nu trebuie sa fie priviti ca potentiali hoti si infractori. O inregistrare pe baza discriminatorie este anticonstitutionala", a spus responsabilul, citat de Die Presse.

Potrivit unor date estimative, in Italia traiesc 150.000 de romi, majoritatea provenind din Romania, iar altii din fosta Iugoslavie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Germania plănuiește să liberalizeze avorturile
Germania plănuiește să liberalizeze avorturile
Întreruperile în primele 12 săptămâni de sarcină ar putea fi permise necondiţionat în Germania. În principiu, avortul este interzis în Germania şi constituie infracţiune, conform...
Israelul afirmă că a respins raidul iranian prin coordonare „umăr la umăr” cu SUA. „Trebuie să fim cu un pas înainte” FOTO/VIDEO
Israelul afirmă că a respins raidul iranian prin coordonare „umăr la umăr” cu SUA. „Trebuie să fim cu un pas înainte” FOTO/VIDEO
Un înalt oficial israelian a declarat luni, 15 aprilie, că respingerea de către Israel a masivului raid iranian cu drone şi rachete a fost în întregime coordonată cu Pentagonul, care are un...
#biserica, #viol, #Marea Britanie, #polemica, #avort, #unchi, #Florina, #11 ani, #familia , #stiri externe