Discurs crucial pentru Gordon Brown la congresul laburistilor

Marti, 23 Septembrie 2008, ora 09:53
813 citiri
Discurs crucial pentru Gordon Brown la congresul laburistilor

Premierul britanic Gordon Brown va sustine, marti, in congresul laburistilor, un discurs crucial pentru viitorul sau politic, in contextul in care tot mai multe voci din partid ii cer demisia.

Afectat de criza economica, cabinetul lui Gordon Brown este puternic contestat chiar din interiorul propriului partid, nu mai putin de zece deputati solicitand in timpul congresului care a inceput sambata la Manchester organizarea unui scrutin asupra mentinerii lui Brown la sefia partidului, relateaza AFP.

Armistitiul obtinut cu mare greutate in aceste zile de premierul britanic ar putea fi spulberat daca acesta nu va reusi prin discursul de marti sa redea partidului motive sa ii acorde increderea, in conditiile in care cele mai recente sondaje de opinie ii plaseaza pe laburisti cu mult in spatele conservatorilor.

Potrivit cotidianului "The Times", Gordon Brown ar urma sa isi centreze discursul pe experienta sa de om de stat, comparativ cu potentialii sai contracandidati, mai ales pe capacitatea sa de a gestiona criza economica actuala, gratie celor zece ani petrecuti in Ministerul de Finante, in timpul mandatului lui Tony Blair.

Discursul foarte asteptat al lui Brown, considerat ca fiind cel mai important din cariera sa, va fi punctul culminant al Congresului laburist de la Manchester, care se va incheia miercuri dupa-amiaza.

Potrivit presei britanice, daca Brown nu reuseste sa redreseze situatia pana la deschiderea lucrarilor Parlamentului britanic, pe 6 octombrie, mai multi deputati, ingrijorati de inevitabila pierdere a functiilor la viitoarele alegeri, ar putea fi tentati sa ceara demisia lui Brown, pentru a-si salva propriile pozitii.

În cât timp vor ajunge în Ucraina armele și munițiile promise de americani. "Este esențial să ne mișcăm rapid"
În cât timp vor ajunge în Ucraina armele și munițiile promise de americani. "Este esențial să ne mișcăm rapid"
Camera Reprezentanților a SUA a votat pentru acordarea unui ajutor de 61 de miliarde de dolari Ucrainei și aliaților săi. 311 legislatori au votat în favoarea proiectului de lege. Înainte...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Gordon Brown, #discurs, #congres, #laburisti , #stiri externe