Drama parintilor care isi vand copiii, in Afganistan

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 23:20
4082 citiri
Drama parintilor care isi vand copiii, in Afganistan
Foto: cbsnews.com

Parintii din Afganistan sunt nevoiti sa isi vanda copiii din cauza saraciei. Ei au ajuns intr-o asemenea stare de disperare, incat isi dau copiii de doar cateva luni pentru o suma modica.

Un tata din provincia Arwan a fost nevoit sa isi vanda copilul pentru doar 140 de dolari. Fiica lui avea doar trei luni atunci cand barbatul a decis sa o vanda unor oameni din apropierea capitalei Kabul, scrie CBS News. Sotia lui nu a stiut nimic pana dupa ce s-a batut palma, ea alaptandu-si pana atunci fiica la san.

Vand unul ca sa-i hraneasca pe ceilalti

"Nu aveam nimic de mancare, nimic cu care sa ne incalzim casa si nu am platit chiria de luni de zile", a spus ea jurnalistilor americani.

Socati de tragedia barbatului, membrii comunitatii au inceput sa stranga bani pentru a cumpara copilul inapoi si a-l reda familiei. Intre timp, barbatul a fost internat in spital din cauza unei afectiuni psihice provocate de tragedia prin care trece.

Desi cei care sunt prinsi vanzandu-si copiii pot face inchisoare, se pare ca astfel de practici sunt generalizate in Afganistan, conform organizatiei "Save the Children". Saracia este motivul porincipal al acestui trafic cu copii.

Multi parinti sunt fortati sa isi vanda din copii pentru a-i intretine pe ceilalti, spun reprezentantii acestei organizatii. In Afganistan, iarna grea cu care se confrunta intrega tara a dus la marirea presiunii exercitate asupra oamenilor defavorizati.

Mai multe asociatii de profil incearca sa tina situatia sub control si sa intervina in cele mai sarace regiuni ale Afganistanului, pentru a evita efectuarea acestor tranzactii ilegale cu copii. Unii isi vand copiii atunci cand sunt bolnavi pentru ca nu au bani sa ii trateze.

In general, oamenii pastreaza secretul in legatura cu astfel de practici, vorbind foarte rar. Multi copii afgani mor inca de mici, numarul deceselor din aceasta categorie fiind de 275 in fiecare zi. Totul se intampla in ciuda ajutorului extern pe care tara il primeste. Sprijinul comunitatii internationale a dus totusi la scaderea mortalitatii infantile cu 50%.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#vanzare copii Afganistan, #parinti vand copii saracie, #pret vazare copil , #stiri externe