Dupa cutremur, inundatiile fac victime in China

Miercuri, 28 Mai 2008, ora 07:45
1366 citiri
Dupa cutremur, inundatiile fac victime in China

Ploile torentiale care au cazut in centrul Chinei au provocat moartea a peste 20 de persoane, iar numarul celor evacuati de teama inundatiilor provocate de lacurile artificiale formate in urma cutremurului a ajuns la 150.000, informeaza AFP si Reuters.

In sud-vestul provinciei Guizhou, inundatiile au provocat moartea a 18 persoane, in timp ce alte 12 sunt date disparute, transmite AFP. Alte 166 de persoane au fost ranite, iar 4.600 au fost evacuate incepand de duminica seara, cand inundatiile au afectat orasul Guiyang, capitala procvinciei. Cel putin trei persoane au murit in Hubei (centru), a precizat China Noua.

Bilantul oficial al seismului din 12 mai, inca provizoriu, se ridica la 67.183 de decese confirmate si 20.790 de disparuti, potrivit autoritatilor.

Ploile torentiale din China agraveaza riscul inundatiilor provocate de lacuri formate artificial in urma cutremurului. China a evacuat peste 150.000 de persoane din apropierea unui lac umflat aparut dupa cutremur, relateaza Reuters.

Lacul din Tangjiashan a aparut cand alunecarile de teren provocate de cutremur au format un baraj natural pe raul Jianjiang, in amonte de orasul aflat in apropierea epicentrului cutremurului. In aval de lac, localnicii au fost evacuati peste noapte, in timp ce inginerii incercau sa sape un canal pentru a preveni inundatiile.

Pana la 1,3 milioane de persoane din 33 de localitati din jurul orasului Mianyang ar putea fi stramutate daca barajul natural se prabuseste in totalitate.

Circa 35 de asemenea lacuri artificale s-au format in urma cutremurului din 12 mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inamicii Occidentului, încurajați să folosească arme nucleare tactice. ”Rusia și Iran își testează din ce în ce mai mult puterea”
Inamicii Occidentului, încurajați să folosească arme nucleare tactice. ”Rusia și Iran își testează din ce în ce mai mult puterea”
Faptul că Iranul nu este încă o putere nucleară, dar își vede dronele și rachetele doborâte de forțele occidentale, în timp ce Rusia cu arme nucleare nu suferă astfel de consecințe în...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#inundatii, #China, #victime , #stiri externe