Europa, sub gheata si zapada

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 23:50
2512 citiri
Europa, sub gheata si zapada

Europa se confrunta sambata cu temperaturi extrem de scazute si cu ninsori abundente, care continua sa perturbe transportul, mai ales in Germania si Franta, in timp ce situatia pare sa se stabilizeze in Marea Britanie.

In Germania, pe aeroportul din Frankfurt, al treilea din Europa, 216 curse au fost anulate sambata din cauza viscolului. Biroul pentru protectia civila a sfatuit populatia sa-si faca provizii si sa cumpere medicamente "pentru trei sau patru zile", informeaza AFP.

Conditiile meteo au provocat un accident grav vineri seara pe aeroportul din Nurenberg, un avion al companiei Air Berlin iesind de pe pista inainte de decolare si ramanand blocat in zapada. Cei 145 de pasageri si sase membri ai personalului au fost evacuati fara incidente.

Belgia a avut primele sale ninsori vineri noapte, mai intai in Liege, apoi in intreaga tara, circulatia fiind afectata. Circa 50 de anulari si 90 de intarzieri erau prevazute pentru ziua de sambata pe aeroportul din Bruxelles.

Franta s-a confruntat si ea cu ninsoarea. Circulatia a fost afectata, ca si traficul aerian, iar in sud-est circa 7.000 de case au ramas fara curent electric. S-au inregistrat mai multe accidente din cauza poleiului.

In Marea Britanie, centrul dificultatilor in ultimele zile, situatia era mai calma sambata dimineata, chiar daca noi ninsori erau asteptate, mai ales in est. Traficul aerian ramane afectat, dar majoritatea companiilor feroviare preconizeaza o circulatie normala la sfarsitul acestei saptamani. La Eurostar nu vor circula decat doua trenuri din trei in toate directiile sambata. Lipsa de sare a inceput sa se faca simtita. Guvernul a comandat stocuri din strainatate, dar ele vor ajunge de abia la 21 ianuarie. Situatia a fost denuntata de opozitia conservatoare.

In Italia, 65.000 de persoane au ramas fara curent electric din cauza ploii si a vantului, in centru, iar circulatia este perturbata din cauza caderii unor copaci.

Irlanda, care nu s-a confruntat cu un astfel de val de frig din 1963, a inregistrat vineri noapte noi ninsori, care au obligat aeroportul din Dublin sa suspende traficul. Ninsoarea afecteaza circuatia rutiera in Polonia, unde 25.000 de case au ramas fara curent electric, iar o parte din Spania este in alerta din cauza riscului de ninsoare s temperaturi foarte scazute.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#ninsori abundente Europa, #aeroporturi blocate Europa ninsoare, #trafic blocat ninsori , #stiri externe