Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Europarlamentarii denunta discriminarea rromilor in UE

Miercuri, 14 Ianuarie 2009, ora 22:35
1690 citiri
Europarlamentarii denunta discriminarea rromilor in UE

Europarlamentarii au denuntat miercuri, intr-un raport privind drepturile fundamentale ale omului, discriminarile la adresa rromilor, carora li se refuza in mod frecvent drepturile de catre autoritatile publice si care sunt reprezentati slab pe plan politic.

Ei au evocat si discriminarile din partea politiei, precum si fisarea pe criterii rasiale, de exemplu prelevarea amprentelor digitale in taberele din Italia, arata AFP.

In ceea ce priveste imigratia, "in loc sa isi concentreze eforturile pentru combaterea imigratiei ilegale, implementand din ce in ce mai multe masuri de control la frontiere", UE ar trebui sa "adopte politici realiste si pe termen lung si reguli mai suple pentru persoanele care solicita azil", considera PE.

Potrivit liberalului spaniol Ignasi Guardans, "este timpul ca UE sa respecte ceea ce predica".

"Comisia actuala avea intentia sa devina campioana drepturilor omului, dar, din pacate, suntem zilnic martori ai incalcarii legilor antidiscrimare in statele din UE", a adaugat el.

Europarlamentarii au cerut de asemenea ca parteneriatele sau casatoriile intre homosexuali pronuntate intr-o tara membra UE sa fie recunoscute si in celelate, pentru a nu ingradi dreptul la libera circulatie a persoanelor.

Ei cer si ca Bruxelles-ul sa se asigure ca persoanele persecutate din cauza orientarii lor sexuale primesc azil in UE.

Documentul privind drepturile fundamentale denunta si obstacolele care persista in ceea ce priveste egalitatea sanselor intre sexe, precum si excesele din cadrul luptei impotriva terorismului. in ultimii ani, aceasta a permis adesea incalcarea dreptului la viata privata, la protectia datelor si la nediscriminare, subliniaza europarlamentarii.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#discriminare rasiala, #drepturi rromi, #casatorii homosexuali, #europarlamentari Bruxelles , #stiri externe