Experienta cutremuratoare a unui jurnalist britanic intr-o inchisoare de femei (Video)

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 10:53
6744 citiri
Experienta cutremuratoare a unui jurnalist britanic intr-o inchisoare de femei (Video)
Foto: The Mirror

Dupa ce s-a intors din "vizita" la cea mai faimoasa inchisoare de femei din Statele Unite, in care a petrecut 12 ore, jurnalistul britanic Sir Trevor McDonald nu a avut niciun chef de socializare.

S-a refugiat in camera de hotel si a rememorat povestile aflate pe parcursul zilei. A intervievat ucigase de copii, criminale in serie si femei pentru care viata nu are o valoare semnificativa.

The Mirror descrie experienta cutremuratoare a jurnalistului, traita in inchisoarea Rockville din Indiana. Sir Trevor McDonald spune ca "nu m-as mai supune unui asemenea chin niciodata. Sunt femei ale caror povesti nu le poti uita repede".

"La sfarsitul filmarilor mergem de obicei sa luam cina, dar de data aceasta, toti membrii echipei mele s-au ascuns in camerele de hotel", mai spune jurnalistul, autor al unei serii de reportaje intitulata "Femei in spatele gratiilor", difuzat de postul de televiziune ITV.

Printre detinutele intervievate de McDonald s-a numarat si Dawn Hopkins, in varsta de 39 de ani, care urmeaza sa fie eliberata dupa 15 ani de inchisoare, sentinta primita pentru omorarea propriului copil, Noah, in varsta de trei luni.

"La un moment dat se uita la Familia Simpson, iar in secunda urmatoare isi ucidea copilul. M-a socat felul in care a descris tragedia, cu mult calm si plina de amanunte semnificative. Este ingrozitor de desteapta, dar in mod clar nu este genul de femeie cu care mi-as dori sa iau cina", povesteste jurnalistul.

Apoi a cunoscut-o pe Kyanah Ball, in varsta de 22 de ani, care ispaseste o pedeapsa de 30 de ani de inchisoare dupa ce a impuscat un barbat in fata, in timp ce incerca sa-i fure camioneta. "Mi-a povestit ce senzatie a simtit atunci cand a vazut glontul ce strapunge chipul celui ucis. Am intalnit multe, in cariera mea de jurnalist.

Dar imaginea unei femei care pune pistolul in fata unui barbat si trage este parca prea mult. Socant a fost ca i-a facut placere sa-mi povesteasca toate astea", mai spune Trevor McDonald.

Cateva ore si le-a petrecut cu Sarah Pender, care a omorat doi oameni si, pentru o perioada, a fost cea mai cautata femeie din Statele Unite. Sarah a fost condamnata la 110 ani de inchisoare, in 2000.

"Dupa condamnare, a sedus un gardian care a ajutat-o sa evadeze. Si-a petrecut cateva luni in libertate, mereu pe fuga, pana cand a fost capturata din nou. Gardienii ii spuneau 'Charles Manson reincarnat in femeie' si povesteau despre ea ca este cea mai capabila de manipulare dintre toate detinutele. Mi se spusese ca este o femeie atragatoare si mi-a facut placere sa vorbesc cu ea", afirma jurnalistul.

Unul dintre cele mai grele momente traite in inchisoare a fost cel in care a vizitat, la carcera, o femeie inchisa acolo 23 de ore, zilnic. "Era aproape nebuna, nu mai putea articula cuvinte. A fost incredibil", mai povesteste Trevor McDonald.

Dupa ce a plecat din "casa ororilor", Sir Trevor a luat o pauza si s-a dedicat unei pasiuni mai vechi: cricketul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#jurnalist britanic inchisoare femei, #inchisoare femei SUA, #inchisoare Rockvile America , #stiri externe
Comentarii