Experiment secret: Copii britanici, drogati si abuzati in anii '70

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 11:06
3986 citiri
Experiment secret: Copii britanici, drogati si abuzati in anii '70

Recent, in urma unei plangeri depuse de o britanica institutionalizata in adolescenta, a iesit la iveala ca atat ea, cat si alte cateva sute de fetite, erau drogate in cadrul unui experiment secret, care a avut drept urmare nasterea de copii cu grave probleme de sanatate.

Creierul acestui experiemnt era psihiatrul Marenthiran Perinpanayagam, care a murit in 1988. Pana la decesul lui, insa, sute de fetite institutionalizate in centre aflate sub aripa The Church of England au primit zilnic cocteiluri de medicamente, chiar daca nu sufereau de vreo boala, relateaza Daily Mail, citand o investigatie realizata de BBC.

Experiment secret

In anii '70 - '80, fetele erau aliniate si, la prima ora din zi erau sedate, dandu-li-se medicamente care, in mod normal, erau administrate schizofrenicilor, psihoticilor si bolnavilor de Parkinson. Asta, chiar daca fetele erau perfect sanatoase, aflandu-se in aceste centre doar din cauza problemelor familiale sau de ordin material.

Totul a iesit la iveala cand o fosta rezidenta a unui astfel de centru, Kendall House, a inaintat o petitie catre guvernul britanic, cerand demararea unei anchete. Teresa Cooper (foto), acum in varsta de 41 de ani, a dat nastere a trei copii, toti veniti pe lume cu defecte majore.

Fiul ei cel mare s-a nascut cu probleme ale sistemului respirator, cel de-al doilea a venit pe lume orb si cu deficiente de invatare, iar Sarah, acum in varsta de 16 ani, sufera de sindromul Pierre Robin. Asta chiar daca, din documente reiese ca mama lor era perfect sanatoasa cand a ajuns la centru.

Sedinte de chimioterapie

Teresa Cooper a povestit pentru Radio 4 ca ea si colegele ei, in afara pastilelor zilnice, care le faceau sa nu mai simta nicio durere, drogandu-le, erau duse la sedinte de chimioterapie, precum bolnavii de cancer.

Teresa a povestit ca i s-au administrat, in cele 32 de luni de tratament, pastile in cel putin 1.248 de dati. In afara tranchilizantelor si antidepresivelor in exces, i se dadea de 10 ori doza recomandata de Valium. Tot ea a povestit ca fetele erau abuzate atat sexual, cat si emotional, la centrul Kendall House.

Multe dintre colegele ei s-au sinucis ulterior. De fapt, ca urmare a cocteilului de pilule, despre care nu i s-a spus niciodata de ce ii era administrat, Teresa a incercat de mai multe ori sa-si ia viata.

Nereusind, a inceput sa-si faca rau, fizic, ea nesimtind nicio durere.

La 16 ani, a reusit sa plece din centru, intemeindu-si o familie. Insa cosmarul nu a incetat, aratandu-si urmarile in timp, prin prisma copiilor ei.

Sute de victime

Alte noua persoane care trecusera pe la Kendall House au semnat aceasta petitie, iar investigatiile ziaristilor au scos la iveala ca acesta nu era singurul centru inclus in experiment. In total, sute de fetite, multe dintre ele in prezent mame de copii cu probleme, fusesera supuse aceluiasi tratament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#experiment secret, #Teresa Cooper, #Church of England, #cocteil medicamente fetite, #copii deficiente, #psihiatrul Marenthiran Perinpanayagam , #stiri externe