Femeile din Arabia Saudita protesteaza, cerandu-si drepturile

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 17:43
1882 citiri
Femeile din Arabia Saudita protesteaza, cerandu-si drepturile
Foto: Bikyamasr

Mai multe femei din Arabia Saudita au initiat o miscare de protest, cerandu-si drepturile: dupa ce urnele de vot au fost deschise in aprilie, femeile au fost refuzate la vot, pe motiv ca legea prevede ca acestea trebuie sa fie insotite de barbati la urne.

Grupul "Revolutia Femeilor Saudite", conceput pentru a lupta impotriva legilor discriminatorii din Arabia Saudita, a cerut autoritatilor sa confere drepturi femeilor, intr-o tara cu o traditie islamica puternica, relateaza CNN.

Femeile saudite au pornit discutiile pe Facebook si Twitter, grupul ajungand rapid sa aiba mii de simpatizanti. "Am pornit grupul pe Twitter pentru a permite femeilor sa scrie despre suferintele lor.

Nu a fost usor, in special cand am folosit cuvantul 'revolutie', dar am ajuns la un punct in care trebuia sa fac ceva. In trecut, nu ma puteam intalni cu persoane care au aceleasi idei ca si mine, dar social media a facut posibil acest lucru", a explicat Al Sulaiman, femeia care a pornit grupul.

La alegerile locale din septembrie, grupul intentioneaza sa organizeze din nou proteste, pentru a atrage atentia asupra discriminarii.

O alta membra a grupului, Khuloud al Fahad, mama a doi copii si femeie de afaceri, spune ca miscarea se vrea una corecta: "Nu vrem probleme cu Guvernul, vrem doar sa trimitem un mesaj ca nu vom suporta in tacere discriminarea. Libertatea noastra este restrictionata. Nu ma pot misca fara permisiune, nu pot calatori, nu ma pot opera fara permisiune, nu pot inchiria un apartament. Cand fiica mea era in spital, nu am avut dreptul sa semnez actele de externare. Nu suntem jumatate de oameni, suntem oameni", explica aceasta situatia din Arabia Saudita.

Femeile cer modificarea legii care prevede ca acestea sa fie mereu insotite de un barbat, dar si dreptul de a conduce masini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#femei Arabia Saudita, #femei protest drepturi , #stiri externe