Fundatia Elie Wiesel si-a pierdut aproape toate fondurile in frauda Madoff

Vineri, 26 Decembrie 2008, ora 21:42
3260 citiri
Fundatia Elie Wiesel si-a pierdut aproape toate fondurile in frauda Madoff

Fundatia Elie Wiesel pentru umanitate a anuntat miercuri ca si-a pierdut aproape toate fondurile, care erau gestionate de societatea lui Bernard Madoff.

"Va scriem pentru a va informa ca Fundatia Elie Wiesel pentru umanitate avea 15,2 milioane de dolari in gestionarea comapaniei de investitii a lui Bernard Madoff. Aceasta suma reprezenta aproape toate fondurile fundatiei", potrivit site-ului organizatiei, relateaza AFP.

"Suntem profund dezamagiti pentru ca am devenit, ca multi altii, victimele uneia dintre cele mai mari escrocherii in materie de plasamente din istorie", a adaugat organizatia, infiintata in 1986 de laureatul Premiului Nobel pentru pace, Elie Wiesel (foto), si de sotia sa, Marion.

Fundatia a dat asigurari totusi ca acest lucru nu o descurajeaza in a continua misiunea de combatere a indiferentei, intolerantei si nedreptatii in lume". Exprimandu-si anticipat "profunda gratitudine" pentru orice sustinere pe viitor, organizatia a dat asigurari ca va ramane "angajata in continuarea operei fondatorului" ei.

Fundatia Elie Wiesel desfasoara programe de sensibilizare pe chestiunea antisemitismului, in care sunt vizati tineri, prin organizarea de concursuri si conferinte internationale.

Zeci de asociatii de caritate evreiesti, ajutate de donatori, au fost "luate de valul" Madoff - fostul presedinte al consiliului de administratie al Nasdaq, una dintre bursele New York-ului, acuzat de o escrocherie piramidala ce a implicat 50 miliarde de dolari.

Mai mult de 30 de mari fundatii evreiesti s-au reunit marti la New York pentru "a decide impreuna daca pot fi intreprinse actiuni comune" pentru a contracara efectele dezastruoase ale scandalului Madoff, a explicat miercuri Mark Charendoff, presedintele retelei de "mecena" evrei.

Fara a dezvalui numele acestora, el a precizat ca, dupa circa doua ore de discutii, grupul a ajuns la un acord cu privire la trei actiuni ample.

Mai intai, un spatiu de informare, unde ONG-urile si-ar putea expune nevoile si ar putea propune "impartirea unora dintre cheltuieli", apoi formarea unui grup de avocati, consilieri si experti pentru partea juridica a chestiunii.

In final, organizarea unui "mecanism pentru a se gasi mijloace de finantare pentru ONG-uri evreiesti si altele, direct afectate de scandalul Madoff", a precizat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#fundatia Elie Wiesel, #cazul Madoff, #pierdere fonduri , #stiri externe