Ziare.com

Furtuna in Marea Britanie: Portul din Dover este inchis, iar transportul perturbat

Luni, 10 Martie 2008, ora 13:44

   

Furtuna in Marea Britanie: Portul din Dover este inchis, iar transportul perturbat
Rafale de vant puternice au afectat, luni, Marea Britanie, provocand perturbari in transport si inchiderea portului Dover, relateaza AFP, precizand ca furtuna se va intensifica in cursul zilei.

Transporturile rutiere, aeriene, feroviare si martime sunt perturbate in sudul Angliei si in Tara Galilor, zona cea mai afectata de rafale de vant care oscileaza intre 80 si 130 kilometri pe ora, insotite de ploi abundente. In Scotia exista risc de viscol.

Portul Dover era inchis luni dimineata, din cauza rafalelor de vant care au ajuns pana la 130 kilometri pe ora. In largul insulei Wight (sudul Angliei), un petrolier de 7.500 de tone a inregistrat unele probleme. Un remorcher a fost trimis pentru a asista petrolierul, insa echipajul a ramas la bord si situatia pare sa fie "sub control", potrivit unei surse maritime.

Compania aeriana British Airways a anulat circa 30 de curse aeriene de pe aeroportul Heathrow si circa zece de pe aeroportul Gatwick, principalele doua aeroporturi din Londra. Autostrada M25, din zona Londrei, cea mai circulata din tara, este afectata de cresterea nivelului apelor.

Au fost emise mai multe avertizari de inundatii, in special in zonele Cornwall si Devon (sud-vestul Angliei), dar nicio problema majora nu s-a inregistrat pana acum. Cativa arbori au cazut pe sine in Surrey (sud-estul Angliei), iar trenurile care circulau in directia Londrei au avut intarzieri mari.

Circa 10.000 de locuinte din sud-vestul Angliei si din sudul Tarii Galilor nu au electricitate, dupa caderea arborilor pe liniile de electricitate. Serviciul meteorologic britanic Met Office a avertizat ca cele mai puternice rafale de vant se vor inregistra dupa-amiaza.

Un avertisment de furtuna a fost emis, fiind valabil pana miercuri. Duminica dupa-amiaza premierul Gordon Brown a discutat cu responsabili ai serviciilor de urgenta, pentru a se adopta masurile necesare.

Citeste mai multe despre furtuna anglia porturi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1359 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor