Ziare.com

Gabriel Stati a fost eliberat

Joi, 18 Iunie 2009, ora 15:36

   

Gabriel Stati a fost eliberat
Omul de afaceri moldovean Gabriel Stati a fost eliberat din arest, joi, in jurul orei 15:20, dupa ce Curtea de Apel a hotarat ca acesta poate sa-si ispaseasca pedeapsa la domiciliu.

Tot in cadrul sedintei de joi, instanta a decis ca seful de paza al omului de afaceri, Aurel Marinescu, sa fie mentinut in arest, informeaza Unimedia.

Omul de afaceri a fost arestat de autoritatile ucrainene pe 8 aprilie, in Odesa, la scurt timp dupa ce presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin, l-a acuzat pe Gabriel Stati ca ar fi finantat organizarea unei lovituri de stat pe 7 aprilie.

Ulterior, Stati a fost extradat in Republica Moldova. Avocatul Vitalie Nagacevschi a precizat ca arestarea ar fi avut loc in conditii ilegale. Mai multe personalitati din domeniul culturii si politicieni au solicitat eliberarea neconditionata a lui Stati, dar aceste solicitari au ramas fara ecou.

Vladislav Gribincea, avocatul lui Stati, declara inainte sa fie eliberat ca autoritatile continua sa exercite presiuni asupra lui Gabriel Stati: "Aceste presiuni se manifesta prin controale de rutina si, mai ales, prin incercarea de a-l muta intr-o alta celula".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor