Grecia: Doi morti si 125 de raniti, in urma cutremurului de duminica

Luni, 09 Iunie 2008, ora 08:17
1089 citiri
Grecia: Doi morti si 125 de raniti, in urma cutremurului de duminica

Cutremurul de 6,5 grade pe scara Richter care s-a produs duminica in sudul Greciei a provocat moartea a doua persoane si ranirea altor 125.

Ministerul Turismului a anuntat ca printre raniti nu a fost inregistrat niciun cetatean strain si ca hotelurile nu au fost avariate, informeaza Reuters.

Cutremurul s-a produs in jurul orei locale si a Romaniei 15.25, la 54 de kilometri sud de portul Patras, situat in vestul tarii.

Cadavrul unui barbat a fost gasit sub un zid prabusit, iar o femeie in varsta de 80 de ani, dintr-un sat din apropiere, a decedat la spital, in urma unui stop cardiac, dupa ce fusese ranita.

Posturile elene de televiziune au difuzat imagini cu localnici care cautau printre daramaturi, incercand ca-si recupereze diverse lucruri, in timp ce altii rataceau pe strazi ingroziti.

"Am fost atat de speriat. Nu am mai simtit niciodata asa ceva", a declarat telefonic Vassilis Lambropoulos, un student din Patras.

"Am iesit repede pe strada, iar din cladiri cadeau bucati", a mai adaugat el.

Cel putin patru persoane, printre care o fetita in varsta de noua ani, care au fost prinse sub darmaturi, dar au fost salvate la scurt timp dupa cutremur.

Majoritatea celor internati prezinta zgarieturi si vanatai, dar nu au rani grave, au declarat autoritatile.

"Gandurile mele sunt alaturi de concentatenii mei care sufera", a declarat premierul elen Costas Karamanlis, care a fost nevoit sa-si intrerupa o calatorie, la Viena, din cauza cutremurului.

Aproximativ 50 de locuinte au fost distruse, iar 160 avariate, potrivit politiei.

"Vor exista, cu siguranta, si alte replici, dar oamenii nu trebuie sa intre in panica si trebuie sa asculte autoritatile locale", a declarat directorul Institutului de Geodinamica din Atena, Gherassimos Papadopoulos.

Grecia este afectata in mod curent de seisme, dar majoritatea nu provoaca pagube grave.

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
Vreme ciudată în Europa: Finlanda s-a „albit” și Grecia a devenit portocalie FOTO/VIDEO
În vreme ce unele părţi ale Greciei au devenit portocalii, marţi, 23 aprilie, din cauza prafului saharian, Finlanda s-a confruntat cu o săptămână de aprilie neobişnuit de... albă....
#cutremur, #Grecia, #morti, #victime, #replici , #stiri externe