Ziare.com

Greva feroviarilor ungari, suspendata - 100 de romani au fost afectati

Luni, 14 Iulie 2008, ora 14:53

   

Greva feroviarilor ungari, suspendata - 100 de romani au fost afectati
Sindicatul Liber al Lucratorilor Feroviari din Ungaria a suspendat, de la ora 11:00, ora locala, greva inceputa la miezul noptii, anunta MTI.

Peste o suta de calatori romani au fost nevoiti sa astepte, duminica noaptea, timp de mai multe ore, un tren cu care sa plece din gara din Budapesta spre Bucuresti, din cauza grevei feroviarilor ungari, calatorii fiind revoltati pentru ca nu au primit nicio explicatie privind motivul intarzierii.

Calatorilor li s-a comunicat initial ca trenul va avea doua ore intarziere, iar apoi inca o ora, iar ulterior, pana dimineata, niciun reprezentant al feroviarilor nu a venit sa le spuna ce se intampla si la ce ora vor putea pleca, informeaza NewsIn.

Sute de trenuri erau anulate sau aveau intarzieri luni dimineata, in Ungaria, din cauza unei greve organizate la apelul principalului sindicat al feroviarilor, care cere din februarie marirea salariilor.

In cursul noptii, doar 232 de feroviari din totalul de 1.017 au participat la greva, adica 22%, dar cum era vorba despre controlori de trafic, indispensabili functionarii normale a traficului feroviar, aceasta a perturbat destul de mult circulatia.

In urma vanzarii filialei de transport de marfa a companiei nationale, feroviarii cer o marire de salariu de 10% si o prima de 250.000 de forinti (1.080 euro), pe langa cei 6,9% oferiti deja de compania cailor ferate.

Citeste mai multe despre greva romani Ungaria calatori feroviari cai ferate
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 649 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor