Ziare.com

Hotii de laptopuri din Suedia returneaza datele pe un stick USB

de Alexandru Toreanik
Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 16:26

   

Hotii de laptopuri din Suedia returneaza datele pe un stick USB
Se pare ca in cele mai dezvoltate tari pana si persoanele care incalca legea sunt civilizate si de treaba. In Suedia, un hot care i-a furat laptopul unui profesor universitar i-a returnat acestuia toate datele pe un stick USB.

Profesorul, care preda la Universitatea Umea, a fost devastat cand si-a ierdut munca din ultimii zece ani. Totusi, la o saptamana dupa ce laptopul i-a fost furat, a primit prin posta un stick USB cu toate datele pe care le avea, scrie Daily Telegraph.

El isi lasase rucsacul pentru scurt timp in scara blocului, in spatele unei usi, pentru ca trebuia sa intre la spalatorie. Cand s-a intors, geanta nu mai era acolo. A gasit-o in acelasi loc dupa ceva timp, dar fara laptop. "Rucsacul era din nou acolo. Cu toate hartiile, agenda si cardurile de credit. Doar computerul lipsea", a declarat profesorul.

Totusi, dupa o saptamana, profesorul a primit un stick USB pe care se aflau toate documentele, atat de multe incat hotul sigur a avut nevoie de cateva ore pentru a le copia.

"Cand oamenii isi pierd un laptop sau o camera, nu aparatul in sine este cel mai important. Continutul este de cele mai multe ori de neinlocuit", a mai spus profesorul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1798 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

acesta-i un caz pentru care

filozofii au spus ca adevarul poate fi relativ sau absolut . Hotul parca e numai pe jumatate hot din moment ce a gasit laptopul in scara blocului ; el nu l-a furat printr-un act violent sau violare de domiciliu /sediu .Poate ca nu e hot deloc , gasind laptopul abandonat , d.p.d.v. al lui . Desigur trebuia sa-l duca la politie , caz in care ar fi avut declaratii de dat si timp de pierdut . Sau putea sa-l lase acolo si sa-l gaseasca un romanas care sa si formateze discul .

 

Desigur ca hotul nu era unul,,colorat,, din India....

....pripasit pe meleagurile mioritice.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor