Imaginea zilei in lume: Regina Angliei, ipostaza in premiera

Joi, 17 Mai 2012, ora 11:27
3893 citiri
Imaginea zilei in lume: Regina Angliei, ipostaza in premiera

Imagini inedite cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii vor fi publicate cu ocazia ceremoniilor legate de Jubileul de diamant, programate pentru luna viitoare.

In cea de mai jos, suverana este fotografiata impreuna cu cei trei caini ai sai, in 1974, dupa ce avionul sau a aterizat pe aeroportul Aberdeen, din apropierea resedintei de la Balmoral, unde si-a petrecut vacanta.

Albumul de fotografii inedite contine 130 de imagini rare cu Regina Elisabeta, multe dintre ele in premiera, si va putea fi cumparat pentru 6,95 lire sterline.

Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii - implinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron - este sarbatorit din februarie pana in iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar si cu consideratie in contextul acestei perioade de austeritate.

Premierul David Cameron a estimat, recent, ca "factura" pentru Jubileul reginei va fi de "9.000 de ori mai mica fata de cea a Jocurilor Olimpice", care vor avea loc la Londra in aceasta vara (27 iulie - 12 august).

Principalele momente festive vor avea loc insa de pe 2 iunie, data incoronarii reginei, timp de patru zile. In prima zi va avea loc derby-ul Epsom, singurul in care caii reginei nu au fost premiati pana acum.

Duminica, 3 iunie, va avea loc "Big lunch" (marele pranz n.r.), cand milioane de oameni vor fi in parcuri, pub-uri si pe strazile regatului. In aceeasi zi, circa 1.000 de ambarcatiuni vor oferi pe Tamisa un spectacol grandios, ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.

In ziua urmatoare, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, pana la Londra. Pe acesta din urma il va aprinde chiar regina, pe bulevardul Mall ce va fi pavoazat cu steagurile Regatului Unit. In seara acestei zile, orchestra BBC va oferi un concert in fata palatului Buckingham.

Pe 5 iunie, in ultima zi de sarbatoare, va avea loc o slujba la catedrala Saint-Paul, dupa care regina se va plimba cu caleasca pe strazile Londrei si isi va face apoi aparitia la balconul palatului Buckingham.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Jubileu regina Elisabeta, #fotografii regina Elisabeta, #imaginea zilei lume , #stiri externe