Imigrantii ilegali din SUA nu vor mai fi retinuti de politie

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 19:45
2914 citiri
Imigrantii ilegali din SUA nu vor mai fi retinuti de politie
foto: Reuters

Imigrantii ilegali opriti de politie pentru incalcarea regulilor de circulatie nu vor mai fi retinuti, ca pana acum, daca propunerea Administratiei Vamilor si Imigrantilor (ICE) din Statele Unite va fi aprobata.

Propunerea este contestata de mai multi serifi din apropierea granitei dintre Arizona si Mexic, inclusiv de catre unii care se impotrivesc legii SB 1070, care cere politiei sa chestioneze orice persoana suspecta ca ar fi teritoriul SUA fara forme legale, informeaza Fox News.

Propunerea ICE spune: "Ofiterii de la imigrari nu vor retine imigrantii ilegali, pentru cazurile de incalcare a legislatiei rutiere, decat daca acestia sunt sau vor fi condamnati".

Propunerea ICE da voie politiei sa retina imigranti ilegali doar daca acestia sunt cautati sau condamnati pentru o infractiune, fac parte dintr-un cerc de suspecti, sunt implicati intr-un accident din cauza consumului de droguri sau alcool, ori daca au fugit de la locul accidentului.

Propunerea a fost postata pe websiteul ICE cu posibilitatea ca oricine sa o poata comenta. Sugestiile vor fi luate in considerare pentru imbunatatirea pachetului legislativ.

Senatorii John Cornyn si Jon Kyl au scris secretarului Homeland Security, Janet Napolitano, exprimandu-si ingrijorarea fata de modificarea propusa.

"Situatia este doar un alt efect negativ din cauza esecului presedintelui Obama, de a-si indeplini promisiunile din campanie, privind reforma imigrarii", spune senatorul Cornyn, unul dintre cei ce se opune controversatei legi.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#imigranti SUA, #birou imigrari sua, #legislatie imigranti sua , #stiri externe