Incident de securitate intr-un avion de pe aeroportul Heathrow

Sambata, 09 Ianuarie 2010, ora 10:32
2714 citiri
Incident de securitate intr-un avion de pe aeroportul Heathrow

Politisti inarmati au urcat la bordul unui avion al Emiratelor Arabe Unite care se pregatea sa decoleze spre Dubai de pe aeroportul Heathrow din Londra si au retinut trei persoane suspectate ca au amenintat cu un atentat cu bomba, a anuntat vineri noapte politia londoneza.

"O amenintare verbala" a fost adresata personalului avionului. "Politia a fost alertata la ora 21:15 GMT (23:15, ora Romaniei) si agenti inarmati au urcat la bord. Trei barbati, in varsta de 58, 48 si 36 de ani au fost retinuti si raman in arest preventiv. Ei sunt suspectati ca au amenintat cu un atentat cu bomba", precizeaza Scotland Yard.

O fotografie facuta la bordul avionului ii arata pe politisti imbracati in negru si, potrivit relatarii unui pasager, inarmati si echipati cu veste antiglont. Ei au intrat brusc in habitaclu pentru a-i aresta pe suspecti. Potrivit Sky News, care a difuzat fotografia si marturia pasagerului, persoanele retinute ar fi britanici si pareau sub influenta alcoolului. Pasagerii au fost dati jos si au fost perchezitionati, dar aeroportul a ramas deschis pe durata incidentului.

Un purtator de cuvant al autoritatii aeroportuare britanice (BAA) a declarat ca incidentul s-a petrecut la bordul unui avion cu destinatia Dubai, in care toate locurile fusesera ocupate. La bord erau 331 de persoane, potrivit Sky News. Potrivit companiei aeriene din Emirate, incidentul a avut loc la bordul zborului EK004, care se pregatea de decolare, dupa ce suspectii au facut unele "remarci".

"Securitatea si siguranta tuturor pasagerilor nostri reprezinta preocuparea noastra principala", a dat asigurari un purtator de cuvant al companiei.

Incidentul a intervenit in conditiile in care masurile de securitate au fost sporite pe aeroporturile internationale dupa tentativa esuata de atentat din ziua de Craciun care a vizat un avion american pe ruta dintre Amsterdam si Detroit. Umar Faruk Abdulmutallab, nigerianul in varsta de 23 de ani, care a incercat sa dea foc unor explozibili ascunsi in lenjeria sa intima, a pledat vineri nevinovat in fata unui tribunal din Detroit pentru cele sase acuzatii retinute impotriva lui.

Ca urmare a acestei tentative de atentat, pana la sfarsitul lunii pe aeroportul Heathrow urmeaza sa fie instalate scannere corporale, a anuntat ministrul britanic de interne, Alan Johnson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Heathrow Londra incident, #avion Emirate Arabe control, #arestari amenintare bomba , #stiri externe