Inundatii devastatoare in Asia - un milion de oameni afectati, sute de morti (Video)

Duminica, 02 August 2015, ora 18:47
3932 citiri
Inundatii devastatoare in Asia - un milion de oameni afectati, sute de morti (Video)
Foto: asiafoundation.org

Bilantul celor trei saptamani de inundatii a depasit pragul de 100 de morti in Pakistan, iar cel putin 47 de persoane au murit in Myanmar in urma unor ploi torentiale, au anuntat duminica autoritatile din cele doua tari, iar alte tari din Asia de Sud-Est au fost de asemenea afectate de intemperii.

Autoritatea Nationala pentru Managementul Dezastrelor a anuntat duminica faptul ca viiturile au omorat 109 persoane, iar alte aproximativ 700.000 au fost afectate in Pakistan.

Fluviul Indus, care izvoraste din Muntii Himalaya si se varsa in Marea Arabiei, s-a revarsat in mai multe zone in provincia Sindh (sud), a declarat Ghulam Rasool, seful Departamentului meteorologic pakistanez. El a anuntat ca va continua sa ploua.

Aproximativ 350.000 de persoane au fost evacuate de pe malurile fluviului Indus in ultimele doua zile, potrivit Autoritatii.

Aproape 400 de persoane au fost ucise, iar culturi vaste au fost distruse in inundatiile care au avut loc anul trecut in timpul musonului, de la mijlocul lui iulie si pana la sfarsitul lui august.

Pe de alta parte, cel putin 47 de persoane au murit, iar numeroase terenuri cultivate au fost devastate, au anuntat duminica oficiali guvernamentali din Myanmar si presa, citate de DPA.

Peste 200 de mii de hectare de teren agricol, in 12 dintre cele 15 state si diviziuni administrative din intreaga tara au fost grav afectate de inundatii, dupa o saptamana de ploi torentiale, a anuntat Ministerul Agriculturii din Myanmar.

Inundatiile si alunecarile de teren au distrus peste 20.000 de case si au afectat peste 200.000 de persoane in regiunile Sagaing si Mandalay si in statele Kachin si Shan, scrie presa locala.

Insa Ko Ko Kyaw de la Crucea Rosie din Myanmar estimeaza ca bilantul mortilor este mult mai mare. "Aproape fiecare bucata din tara este afectata de inundatii", a spus el.

Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a avertizat, de asemenea, ca se asteapta ca bilantul mortilor sa creasca.

Guvernul de la Naypyidaw a fost criticat pentru reactia inceata si neadecvata pe care a avut-o.

Pe de alta parte, cel putin 20 de persoane au murit intr-o alunecare de teren care a ingripat un intreg sat din statul Manipur, in India scrie presa locala, citata de BBC.

In Myanmar, patru regiuni vestice au fost declarate zone de dezastru, afectate de rafale de vant, ploi si de ciclonul Komen.

In Vietnam au murit cel putin 17 persoane.

In vestul Nepalului, aproximativ 30 de persoane au murit, intr-o alunecare de teren declansata de ploi torentiale.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#inundatii Asia, #inundatii alunecari teren, #victime inundatii Asia , #stiri externe