Iran: Vom lasa Europa sa inghete de frig

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 11:59
1830 citiri
Iran: Vom lasa Europa sa inghete de frig
foto: islamidavet.com

Regimul de la Teheran ameninta ca va lasa Europa sa inghete de frig, oprind distributia resurselor energetice catre tarile Uniunii Europene care vor sprijini impunerea unor noi sanctiuni Iranului.

"Iranul detine 50% din resursele energetice ale lumii si poate decide sa lase Europa in frig", a declarat adjunctul sefului de stat major al Garzii Revolutionare din Iran, generalul Hossein Salami, citat de World Tribune.

Liderul Garzii Revolutionare a avertizat ca Iranul va riposta in cazul in care statele europene vor aplica noi sanctiuni regimului de la Teheran, printre care este vehiculata si impunerea unui embargoul al benzinei.

Iranienii, despre scutul din Romania: Pana in 1989 ati avut un stapan - Rusia, acum aveti altul

Mai mult, Salami a declarat ca arsenalul balistic al Iranlui reprezinta deja o amenintare de temut pentru statele europene, rachetele iraniene putand sa atinga orice tinta din Europa.

"Rachetele noastre sunt capabile sa atinga orice punct in care se afla conspiratorii, iar tara inregistreaza noi progrese in toate domeniile", a declarat Salami, intarind astfel temerile comunitatii internationale ca Iranul ar fi construit sau cumparat rachete capabile sa loveasca tinte aflate la 3.000 de kilometri departare.

Clinton: Iranul devine o dictatura militara

Declaratiile facute de Salami, pe 28 februarie, in timpul unui discurs adresat veteranilor de razboi din Iran, reprezinta prima amenintare directa a Iranului la adresa Uniunii Europene.

Iranul este cel de-al doilea producator de petrol din cadrul OPEC (Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol), cu rezerve de petrol estimate in prezent la aproximativ 130 de miliarde de barili.

Dezbatere Ziare.com - Ne e frica de Iran?

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Iran petrol Europa, #Iran energie Europa, #Iran embargou petrol, #Iran rachete Europa , #stiri externe