Jirinovski: Cu Tadici, Serbia va deveni gradina de zarzavat a UE

Marti, 05 Februarie 2008, ora 14:30
1308 citiri
Jirinovski: Cu Tadici, Serbia va deveni gradina de zarzavat a UE

Cu Tadici la putere, Serbia va deveni gradina de zarzavat a Uniunii Europene, a apreciat, marti, vicepresedintele Dumei de Stat de la Moscova, Vladimir Jirinovski, referindu-se la victoria lui Boris Tadici la prezidentialele din Serbia, victorie pe care o considera o infrangere a Rusiei, la fel ca infrangerile din Afganistan, Iran, Irak, tarile baltice si Ucraina, informeaza NewsIn.

"Sarbii vor suferi" si practic se vor transforma in "gradina de zarzavat a Uniunii Europene. Dar si aici au concurenta - bulgarii si romanii - iata de ce nu vor avea ce exporta in Europa, nu vor avea cu ce mentine economia Serbiei. (Serbia) nu va avea iesiri spre mare si din toate partile va fi inconjurata de state ostile", a declarat Vladimir Jirinovski.

"Victoria lui Tadici este un rezultat prost pentru Serbia si pentru Rusia, deoarece, cu Tadici, Serbia in mod sigur va adera la UE si NATO", a argumentat Jirinovski."Rusia isi va mai pierde un aliat in Balcani", a adaugat politicianul, precizand ca in mod sigur Kosovo isi va declara independenta, care va fi recunoscuta de Europa.

"Si va incepe masacrul sarbilor, care vor fugi in Serbia, iar Sebia nu le va putea asigura locuinte si locuri de munca", considera Jirinovski, anticipand un aflux de imigranti sarbi spre tarile europene.

Potrivit vicepresedinteluu Dumei de Stat de la Moscova, ceea ce nu au reusit sa faca nemtii cu forta armelor, Occidentul face prin intermediul democratiei, prin alegeri, ademenind tineretul Serbiei cu posibilitatea de a calatori in Europa.

"Atata doar ca tineretul Serbiei nu stie ca pentru toate astea va trebui sa plateasca - vor avea zona Schengen, vor avea zona euro, dar nu vor avea posibilitatea sa castige acesti euro", a mai spus vicepresedintele Dumei de Stat de la Moscova.

Mai mult, Jirinovski este convins ca Tadici nu va respecta intelegerile cu Moscova privind vanzarea companiei petroliere NIS si proiectul construirii gazoductului South Stream. "A fost doar un inceput de intelegere si ei au tot dreptul sa abandoneze proiectul", a spus Jirinovski.

Schitand posibile scenarii pentru evolutia situatiei din regiune, vicepresedintele Dumei de Stat a spus ca Balcanii se vor "catoliciza" si "islamiza". Apoi Rusia va fi fortata sa abandoneze Belarusul si Iranul, astfel incat NATO va ajunge chiar la granita Rusiei.

"Dar nu pe fronturile mai indepartate, cum a fost pe vremuri - Grodno, Brest, Basarabia, ci pe linia Smolensk, Briansk, Kursk, Belgorod, adica direct spre centrul Rusiei", a subliniat Jirinovski.

Vicepresedintele Dumei de Stat a adaugat ca vor fi organizate provocari in sud, prin intoarcerea talibilor in Afganistan, ceea ce va destabilza complet atmosfera in Asia Centrala. "Iar apoi, prin Asia Centrala se vor apropia de Uralul de Sud si de Siberia de Sud", prezice Jirinovski, un personaj pitoresc al lumii politice de la Moscova, care a obisnuit, in decursul anilor, cu declaratii nationaliste socante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
Uniunea Europeană deschide, din nou, ușa Turciei. Interesul pentru un mediu stabil în estul Mediteranei dă startul unor noi discuții
Uniunea Europeană deschide, din nou, ușa Turciei. Interesul pentru un mediu stabil în estul Mediteranei dă startul unor noi discuții
Liderii Uniunii Europene au adoptat miercuri seara o declaraţie prin care se afirmă dorinţa unei relaţii reciproc avantajoase cu Turcia şi un interes strategic pentru un mediu stabil în estul...
#Vladimir Jirinovski, #boris tadici, #Serbia, #Uniunea Europeana, #Moscova , #stiri externe