Karzai ameninta ca se va alatura talibanilor

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 14:26
2176 citiri
Karzai ameninta ca se va alatura talibanilor
foto: telegraph.co.uk

Presedintele Afganistanului Hamid Karzai a amenintat ca se va alatura talibanilor, sambata, in timpul unei intalniri cu parlamentarii afgani.

Karzai le-a spus parlamentarilor, in cadrul unei intalniri cu usile inchise, ca se va alatura insurgentilor talibani, daca presiunile internationale asupra sa vor continua, au marturisit mai multi oficiali afgani, luni, citati de agentia AP.

"(Karzai) a spus: 'Daca voi fi presat de straini, as putea sa ma alatur talibanilor'", a dezvaluit Farooq Marenai, reprezentantul provinciei Nangarhar in Parlament.

Hamid Karzai le-a cerut sprijin talibanilor

"A spus ca rebeliunea s-ar putea transforma in rezistenta", a mai precizat Marenai, sugerand ca miscarea rebelilor talibani ar putea fi redefinita ca miscare de rezistenta contra ocupatiei straine.

Presedintele afgan era nervos si i-a intrebat de mai multe ori pe parlamentari de ce i-au respins o initiativa legislativa ca i-ar fi oferit controlul institutiilor electorale ale tarii, a mai spus Marenai.

Alti doi parlamentari afgani au confirmat spusele acestuia, precizand ca Hamid Karzai ar fi amenintat de doua ori ca ar putea trece in tabara talibanilor.

Trupele speciale americane au incercat sa musamalizeze un masacru

Mai mult, Karzai si-a mentinut declaratiile de joia trecuta in care a spus ca strainii au mituit si au amenintat oficiali electorali afgani pentru a frauda alegerile prezidentiale din 2009 si a-l scoate din cursa.

Presedintele afgan le-a mai spus parlamentarilor ca a vorbit sambata la telefon cu Hillary Clinton si i-a explicat de ce a facut aceste declaratii, dupa ce Casa Alba si-a arata ingrijorarea fata de iesirile sale.

Oficialii afgani au mai declarat, sub protectia anonimatului, ca Hamid Karzai nu ar dori, de fapt, sa se alature talibanilor, insa a incercat astfel sa se apropie de sustinatorii acestora din Parlament, pentru a-si vedea legile adoptate.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Hamid Karzai talibani, #Karzai alatura talibani , #stiri externe
Comentarii