Kissinger si o retea de spionaj complotau rasturnarea Guvernului Germaniei

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 08:03
4088 citiri
Kissinger si o retea de spionaj complotau rasturnarea Guvernului Germaniei
Foto: Daily Mail

Un academician german a descoperit dovezi ce arata ca fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, a planuit impreuna cu o retea de spionaj formata din fosti nazisti si aristocrati germani sa rastoarne guvernul din Republica Federala Germania, in anii '70.

"Micul Serviciu" a fost alcatuit din mai multi fosti nazisti din Gestapo si S.S., precum si un numar de persoane cu titluri de baroni si conti din Germania, potrivit Daily Mail.

Un academician a descoperit faptul ca Henry Kissinger a discutat despre o lovitura de stat cu fostii nazisti nemultumiti, pentru a inlatura guvernul Germaniei (fosta R.F.G. - n. red.).

Kissinger a devenit omul de contact pentru o retea de spionaj secreta care viza torpilarea planurilor formulate de cancelarul Willy Brandt.

Pana la sfarsitul anilor '70, Kissinger a oferit sfaturi spionilor cu privire la modul de a actiona impotriva guvernului social-democrat al lui Brandt.

Grupul a fost numit "Micul Serviciu" si a fost format din conservatorii din Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si care s-a aliat cu Uniunea Crestin-Sociala (CSU) din Bavaria.

Un agent care l-a vizitat pe Kissinger a declarat ca "ar putea fi posibil sa rastoarne actualul guvern, dar ramane de vazut ce riscuri ar implica asta si ar pune guvernul CDU/CSU intr-o mare dificultate".

Brandt a urmat o politica de angajare cu Republica Democrata Germania, el fiind convins ca era mai bine sa construiasca punti de legatura cu dictatura estica pentru a dezamorsa tensiunile Razboiului Rece.

Politologul german Stefanie Waske a cercetat scrisorile politicienilor din Uniunea Crestin-Democrata si Uniunea Crestin-Sociala din Bavaria, iar rezultatele vor fi publicate anul viitor.

Waske l-a abordat pe Kissinger sa-si spuna parerea despre aceste lucruri descoperite, dar acesta a refuzat sa comenteze, asa cum au facut-o si alti nobili care au lucrat pentru "Micul Serviciu", care a luat fiinta in anul 1969.

Odata cu venirea la putere a lui Helmut Kohl in anul 1982, el a desfiintat reteaua.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#complot rasturnarea guvernului Germania, #Kissinger retea spionaj complot, #rasturnarea guvernului RFG, #Razboiul Rece RFG RDG , #stiri externe