Ziare.com

Kissinger si o retea de spionaj complotau rasturnarea Guvernului Germaniei

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 08:03

   

Kissinger si o retea de spionaj complotau rasturnarea Guvernului Germaniei
Un academician german a descoperit dovezi ce arata ca fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, a planuit impreuna cu o retea de spionaj formata din fosti nazisti si aristocrati germani sa rastoarne guvernul din Republica Federala Germania, in anii '70.

"Micul Serviciu" a fost alcatuit din mai multi fosti nazisti din Gestapo si S.S., precum si un numar de persoane cu titluri de baroni si conti din Germania, potrivit Daily Mail.

Un academician a descoperit faptul ca Henry Kissinger a discutat despre o lovitura de stat cu fostii nazisti nemultumiti, pentru a inlatura guvernul Germaniei (fosta R.F.G. - n. red.).

Kissinger a devenit omul de contact pentru o retea de spionaj secreta care viza torpilarea planurilor formulate de cancelarul Willy Brandt.

Pana la sfarsitul anilor '70, Kissinger a oferit sfaturi spionilor cu privire la modul de a actiona impotriva guvernului social-democrat al lui Brandt.

Grupul a fost numit "Micul Serviciu" si a fost format din conservatorii din Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si care s-a aliat cu Uniunea Crestin-Sociala (CSU) din Bavaria.

Un agent care l-a vizitat pe Kissinger a declarat ca "ar putea fi posibil sa rastoarne actualul guvern, dar ramane de vazut ce riscuri ar implica asta si ar pune guvernul CDU/CSU intr-o mare dificultate".

Brandt a urmat o politica de angajare cu Republica Democrata Germania, el fiind convins ca era mai bine sa construiasca punti de legatura cu dictatura estica pentru a dezamorsa tensiunile Razboiului Rece.

Politologul german Stefanie Waske a cercetat scrisorile politicienilor din Uniunea Crestin-Democrata si Uniunea Crestin-Sociala din Bavaria, iar rezultatele vor fi publicate anul viitor.

Waske l-a abordat pe Kissinger sa-si spuna parerea despre aceste lucruri descoperite, dar acesta a refuzat sa comenteze, asa cum au facut-o si alti nobili care au lucrat pentru "Micul Serviciu", care a luat fiinta in anul 1969.

Odata cu venirea la putere a lui Helmut Kohl in anul 1982, el a desfiintat reteaua.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3198 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor