Kommersant: Presa comunista mobilizeaza cetatenii la razboi

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 13:55
711 citiri
Kommersant: Presa comunista mobilizeaza cetatenii la razboi
Foto: Kommersant

Posturile de televiziune, controlate de puterea comunista, mediatizeaza o serie de spoturi, insotite de lozinci, care mobilizeaza cetatenii la un razboi cu liberalii.

"Sa nu le cedam Moldova!", "Sa ne aparam Patria!", "7 aprilie - timpul distrugatorilor!", sunt doar cateva dintre aceste lozinci, informeaza Unimedia care citeaza Kommersant.

Presa controlata de puterea comunista numeste oponentii politici cu etichete ca "fascisti", "dusmani", "criminali" si "teroristi".

Publicatia rusa precizeaza ca spiritele sunt atat de incinse la Chisinau, incat repetarea situatiei de la 7 aprilie este foarte posibila.

Kommersant mai scrie ca in lupta electorala sunt doua tabere politice, reprezentate de catre Partidul Comunistilor, pe de o parte, si partidele de dreapta (PL, PLDM si AMN), pe de alta parte.

Aceste doua tabere politice propun electoratului sa apere tara "unul de altul". In ultima perioada, a mai aparut si Partidul Democrat, condus de Marian Lupu, fostul presedinte al Parlamentului, care a sporit sansele acestei formatiuni de a accede in legislativ, mai remarca publicatia.

Kommersant noteaza ca alegerile din 29 iulie par a fi cele mai dure din toata istoria Republicii Moldova, acest fapt fiind remarcat dupa esecul repetat al comunistilor de a alege seful statului.

Publicatia rusa atrage atentie si evenimentelor din 7 aprilie. "Dupa ce multimea de tineri, nemultumita de victoria comunistilor in alegeri, a protestat in centrul Chisinaului si a distrus sediile Parlamentului si a Presedintiei, partidele politice s-au acuzat reciproc de tentativa de subminare a suveranitatii statului. PCRM acuza oponentii ca au incercat sa organizeze o lovitura de stat, iar PL, PLDM si AMN declara ca actiunile de violenta au fost organizate de catre serviciile secrete, la comanda guvernarii", scrie Kommersant.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#presa comunista Moldova, #Voronin cetateni razboi , #stiri externe