Le Figaro: Alerta sanitara masiva la Las Vegas

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 07:05
2695 citiri
Le Figaro: Alerta sanitara masiva la Las Vegas

Circa 40.000 de oameni ar putea fi contaminati cu virusul hepatitei B,C sau cu SIDA, intr-o clinica din Los Angeles, titreaza Le Figaro. Autoritatile sanitare din statul American Nevada au lansat recent o campanie de informare, dupa ce s-a constatat ca 40.000 de persoane ar fi putut contracta virusul hepatitei B, C si HIV, in cadrul Centrului pentru Endoscopie din Nevada de Sud.

Potrivit Le Figaro, campania de informare vizeaza in special pacientii operati in clinica intre martie 2004 si ianuarie 2008. La originea acestei alerte masive sta detectarea in clinica a mai multor cazuri de hepatita C. Trei dintre ele au fost depistate in ianuarie, plus alte trei peste media anuala a cazurilor, inregistrate in regiunea Las Vegas.

Cinci dintre pacientii infectati au fost supusi unei anestezii in aceeasi clinica, in aceeasi zi, potrivit administratiei. Autoritatle sanitare auajuns la concluzia ca in respectiva clinica se practica metode riscante pentru injectarea anestezicului, care pot expune sangele unui pacient la contactul cu sangele altui pacient.

Practica pote conduce la contaminarea cu hepatita C, dar si a altor maladii, transmisibile prin internediul sangelui. Potrivit aceleiasi surse, citate de Le Figaro, ancheta a scos in evidenta si reutilizarea seringilor.

The New York Times : Unul din 10 americani, dupa gratii

1 din 100 de adulti americani populeaza la acest moment inchisorile din Statele Unite, pentru prima data in istoria Americii. La nivel national, populatia inchisorilor a crescut cu 25.000, ajungand la 1,6 milioane anul trecut. Alti 723.000 de oameni sunt in inchisorile locale.

Numarul adultilor americani este de 230 de milioane, ceea ce inseama ca fiecare al 99,1-lea adult este in spatele gratiilor. Semnificaziv, noteaza The New York Times, este ca 36 de hispanici sunt in inchisori, potrivit cifrelor furnizate de Departamentul de Justitie in 2006. De asemenea, unul din 15 adulti sunt incarcerate, iar unul din 9 negri are intre 20 si 34 de ani.

The Guardian: Printul Harry este in Afganistan, in mare secret

Printul Harry al Marii Britanii se afla in Afhanstanm, unde ia parte activ la operatiunile militare impotriva talibanilor, anunta The Guardian. Tanarul de 23 de ani, al treilea in ordinea succesiunii la tron, a petrecut ultimele 10 zile in provincia Helmand, din Afganistan, unde a fost controlor de trafic.

Harry a directionat avioanele de vanatoare ale coalitiei catre tinte talibane. Armata, care anul trecut a decis ca este prea periculos pentru Harry sa servesca in Irak, au permis trimiterea lui Harry in Afganistan, cu amendamentul ca locatia in care se afla printul va rame secret, pentru a se evita atacarea de catre talibani.

Premierul Gordon Brown l-a oferit pe Harry ca exemplu de soldat exemplar, in vreme ce Ministerul Apararii a declarat ca trebuie evaluat acum riscul ca Harry sa ramana in Afganistan, de regula ce secretul bine pastrat a iesit la iveala.

Le Monde: Israelul ameninta cu o ofensiva terestra in Gaza

Zi sangeroasa in Gaza, cu intensificarea raidurilor israeliene. 26 de palestinieni, intre care doi copii, au fost ucisi pana miercuri, in cursul raidurilor israeliene din Fasia Gaza, titreaza Le Monde.

Atacurile, care au facut in prima faza, 11 morti, intre care 5 activisti, 4 civili, un copil de 12 ani si un bebelus de 6 luni, s-au intensificat dupa moartea unui israelian, ucis de o racheta lansata de Hamas in apropiere de Sderot, in sudul Israelului.

Dupa ce a lovit mai multe tinte in Gaza, in cursul noptii, Israelul a desfasurat noi raiduri joi dimineata ucigand 8 mebri ai Hamas si alti doi combatanti, dar si doi copii de 7, respectiv 12 ani, si un civil, potrivit surselor medicale, citate de Le Monde. Printre morti figureaza Hamzah Al-Hayyah, fiul umui inalt responsabil al miscarii islamiste.

Ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak, a realuat aenintarea unei operatiuni terestre de mare anvergura, in Fasia Gaza, in timp ce in Gaza, Ismail Haniyeh, seful guvernului Hamas, nerecunoscut de comunitatea internationala, a deplans crimele successive comise de ocupatia sionista, si a cerut statelor arabe sa iasa din tacerea regretabila si sa reactioneze de urgenta, pentru a stopa agresiunea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alerta, #sanitara, #revista presei , #stiri externe