Legalizarea marijuanei baga traficantii de droguri in faliment

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 18:07
2162 citiri
Legalizarea marijuanei baga traficantii de droguri in faliment
Foto: wkrg.com

Zeci de ani de arestari si capturi de marijuana nu au reusit sa loveasca puternicele carteluri din Mexic sau Columbia asa cum o face productia proprie a americanilor.

Traficantii mexicani risca sa isi piarda pozitia dominanta dupa ce mai multe state americane au legalizat marijuana in scopuri medicale, iar americanii au inceput sa o cultive, informeaza Washington Post.

Potrivit statisticilor, jumatate din cantitatea de marijuana consumata de americani este cultivata acum chiar in Statele Unite, in gradini interioare si sere. Atat autoritatile, cat si traficantii spun ca fermierii americani isi dau toata silinta sa obtina plante cu o concentratie mai mare de drog si mai scumpe.

Cum majoritatea actiunilor antidrog au fost indreptate impotriva traficului de cocaina, heroina si metamfetamine, cartelurile de droguri din Mexic s-au bazat intotdeauna pe castigurile stabile si permanente din marijuana.

Autoritatile americane estimeaza ca marijuana introdusa de traficantii mexicani in SUA le aducea acestora mai mult de 60% din veniturile totale dintr-un an, adica 8,6 miliarde de dolari din 13,8 miliarde in 2006. Acum, jumatate din aceasta suma nu mai trece granita ramanand la fermierii americani.

Dimensiunea pietei din Statele Unite nu este cunoscuta, dar statisticile arata ca 14,4 milioane de americani care au peste 12 ani au fumat marijuana in ultima luna, iar 10% din populatie recunoaste ca a fumat in ultimul an.

Pentru a ramane in competitie, mexicanii si-au adaptat afacerile. Autoritatile americane spun ca acestia au inceput sa cultive planta pe teritoriul american pentru a fi mai aproape de clientii lor si pentru a reduce cheltuielile cu transportul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#trafic marijuana, #marijuana Mexic SUA, #marijuana uz medicinal, #traficanti pierderi legalizare marijuana , #stiri externe