Ziare.com

Lenin, "rodul" unei relatii extraconjugale

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 12:07

   

Lenin, "rodul" unei relatii extraconjugale
Documentarul "Un lider greu de suportat", ce va fi difuzat luni seara, in ajunul zilei de nastere a lui Vladimir Ilici Lenin, pe 22 aprilie, de postul de televiziune rusesc REN TV, dezvaluie lucruri necunoscute publicului larg, relateaza cotidianul Komsomolskaia Pravda.

In epoca sovietica, familia Ulianov era reprezentata ca o familie model. Tatal, Ilia Ulianov, director al scolilor publice din gubernia Simbirsk, era un om respectat si o figura model pentru copiii sai.

Potrivit lui Akim Arutiunov, cercetator al biografiei lui Lenin, cel mai mare mister din viata acestuia este legat de nasterea sa, pentru ca se pare nu Ilia Nikolaevici a fost tatal sau natural.

In muzeul central Lenin din Moscova se mai pastreaza diploma lui Vladimir Ulianov la incheierea studiilor la Universitatea imperiala din Sankt-Petersburg. Pe document scrie ca aceasta a fost atribuita nu lui Vladimir Ilici Ulianov, ci lui Vladimir Ivanovici Ulianov. Patronimicul a fost sters ulterior cu o linie, iar deasupra s-a adaugat "Ilici".

Akim Arutiunov considera ca modificarea de pe diploma este opera urmasilor lui Lenin la carma URSS, care au "albit" biografia marelui conducator. El neaga posibilitatea unei simple greseli la completarea acesteia. Pentru ca nu exista nici o marturie ca Lenin sa fi intors diploma la Universitate pentru ca greseala de patronimic sa fie corectata.

Misteriosul Ivan, considerat drept tatal sau natural, era de fapt medicul de familie al Ulianovilor. Chiar daca numele acestuia nu apare in memoriile scrise ale copiilor familiei Ulianov, acest lucru este explicabil prin cenzura la care au fost supuse toate lucrarile referioare la liderul comunist.

Sora mai mare a lui Lenin, Anna Ilinicina Ulianova, schimba personal in trei redactii ale memoriilor toate referirile la medicul de familie, de la care imprumuta carti interzise.

Numele acestuia era Ivan Sidorovici Pokrovski si conform biografilor lui Lenin, el este tatal natural nu doar al liderului revolutiei mondiale, ci al tuturor copiilor lui lui Ilia Nikolaevici.

Arutiunov sustine ca exista numeroase dovezi ca Ivan Sidorovici a fost timp indelungat amantul Mariei Ulianova, iar toti copii lui Ilia Ulianov sunt in realitate ai lui Pokrovski, insa el isi bazeaza argumentatia mai mult pe amintiri ale unor locuitori ai orasului Simbirsk (astazi Ulianovsk), care si-au facut studiile la acelasi gimnaziu cu Lenin.

Citeste mai multe despre documentar Lenin relatie extraconjugala
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3700 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se pare ca...(birfe?)

Doi dintre copii lui Ulianov au avut SIFILIS congenital.
Un frate al lui Lenin fiind "posesorul" unui sifilis (nu stim daca nu a fost atins si Lenin), prin suferintele sale i-a declansat lui Lenin ura contra Intelectualilor si capitalistilor.

 

Sifilisul si calaul Lenin

Crimele lui Lenin nu pot fii motivate prin
sifilis......
Sifisul e o boala, Leninismul e CrimaPlatforma pentru solutionarea online a litigiilor