Ziare.com

"Mama Eroina" renaste in Rusia

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 12:35

   

"Mama Eroina" renaste in Rusia
Dupa 18 ani, Rusia reintroduce recompense pentru "Mamele Eroine". Autoritatile de la Moscova au hotarat sa acorde distinctii parintilor care dau nastere unui numar mare de copii, reactivand modelul comunist, informeaza The Telegraph.

Presedintele Medvedev, a invitat, la Kremlin, opt familii pe care le-a distins cu titlul de "Ordinul Gloriei Parentale".

"Reprezentati un exemplu bun pentru societatea si continuati traditia parentala a poporului nostru", a declarat Medvedev, la intalnirea cu membrii celor opt familii.

Pentru a beneficia de "Ordinul Gloriei Parentale", parintii din Rusia trebuie sa aiba patru copii, minimum.

Acestia pot fi adoptati, in cazul in care cuplul nu poate sa aibe copii, din cauze medicale. Impreuna cu acest titlu onorific, acestia vor primi un ajutor banesc de 1.000 de euro. Parintii trebuie sa le asigure copiilor un trai decent si o educatie model.

Originile acestei distinctii au pornit de la dictatura stalinista. Conducatorul sovietic i-a incurajat pe rusii, in acest fel, pentru ca dorea o crestere rapida a populatiei, dupa pierderile suferite in cel de al-Doilea Razboi Mondial.

Medalia a fost introdusa in 1944 si era acoradata mamelor care nasteau sau adoptau 10 copii. In 1991, Rusia a renuntat la aceasta distinctie. In prezent, populatia Rusiei a atins numarul de 140 de milioane de locuiori, inregistrand o scadere a ratei natalitatii. Totusi, reprezentantii ONU au afirmat ca, in cazul in care aceasta scadere va continua, Rusia va ajunge sa aibe 80 de milioane de locuitori, in urmatorii 40 de ani.

Dupa acelasi model, Romania a adoptat titlul de "Mama Eroina", in 1954. Acesta era acordat femeilor care aveau, cel putin, 10 copii. "Eroinele" primeau un ajutor lunar, de 500 de lei pe luna.

Citeste mai multe despre Mama eroina Rusia reintroducere
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1886 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

va ajunge sa aiba...nu sa aibe....ziaristule!

 

gramatica

"Gramatica iasche o schiintzi care studiaza". Conducatorul sovietic i-a incurajat pe rusi si nu "conducatorul sovietic i-a incurajat pe rusii". Inca putin si spuneati ca a incurajat rosiile....

INCULPATI DE GENOCID

INCULPATI DE GENOCID SA FIE AI DE-AU DAT DRUMUL LA AVORTURI, IN ROMANIA. SE STIE CINE A FACUT ASTA. SE MAI STIE CINE A TRECUT IN "DESUETUDINE" DECRETUL 400 DAT DE CEAUSESCU SI CARE PREVEDEA AJUTOARE MAMELOR CU MAI MULTI COPII. CEI DIN PARLAMENT, TREZITI-VA. DACA VRETI SA NU FITI ACUZATI, IN CURANF, REPARATI REPEDE PROSTIA FACUTA, CA SI IN VEST, MAMELOR CARE AU NASCUT SI CRESCUT TREI SAU MAI MULTI COPII LI SE CONSIDERA VECHIME PERIOADA IN CARE S-AU OCUPAT DE COPII IAR LA APOI PRIMESC O PENSIE DECENTA.

SA-I DEIE DUMNEZEU SANATATE, MAICA!

MANE-OI RUGA PE CINEVA SA M-AJUTE SA-I SCRIU, POATE-O PUNE SI PE CEI DE LA BUCURESTI SA CREASCA AMARATELE NOASTRE DE PENSII, ALE MAMELOR CARE AM CRESCUT COPII, EL NE-O INTELEGE.
DACA NU EL, RAMANE S-ASTEPTAM SA INTRE-N PARLAMENT CEI DE ALTE NEAMURI, VENITI DE PE ALTE CONTINENTE. IO M-AM APUCAT DEJA DE-NVATAT LIMBI STRAINE.

Rushii shtiu sa-shi apere natzia!

Este normal sa ia asemenea masuri, deoarece Rusia avea o depopulare galopanta. O masura similara ar trebui luata de parlamentul shi guvernul Romaniei. Daca dorim sa ramanem romani, nu rromi, desigur...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor