Marea Britanie va acuza oficial Israelul pentru asasinarea liderului Hamas (Video)

Marti, 23 Martie 2010, ora 13:10
2444 citiri
Marea Britanie va acuza oficial Israelul pentru asasinarea liderului Hamas (Video)
foto: AP

Israelul va fi acuzat in mod oficial de Marea Britanie pentru asasinarea liderului miscarii Hamas, din luna ianuarie, din Dubai, iar un diplomat israelian implicat in operatiune va fi expulzat.

Autoritatile britanice vor expulza un diplomat israelian, acuzat de implicare in clonarea pasapoartelor britanice folosite de agenti secreti israelieni, suspectati de comiterea asasinatului din Dubai, transmite SkyNews.

Ambasadorul israelian in Marea Britanie, Ron Proser, a fost convocat, luni, la Ministerul de Externe britanic, pentru a-i fi communicate rezultatele anchetei oficiale in cazul asasinarii lui Mahmoud al-Mabhouh, liderul miscarii Hamas al carui corp neinsufletit a fost descoperit, luna trecuta, in camera sa de hotel din Dubai, potrivit The Telegraph.

Britanicii au descoperit ca mai multi membri ai echipei ce l-a ucis pe Mahmoud calatoreau cu pasapoarte false, copiate dupa documentele unor cetateni britanici care traiesc in Israel.

O declaratie oficiala in acest sens va fi facuta in fata Parlamentului, iar serviciile secrete israeliene vor fi acuzate formal de clonarea celor 15 pasapoarte britanice folosite in timpul asasinatului.

Cu toate acestea, ancheta nu a reusit sa stabileasca precis daca responsabilitatea asasinatului ii revine serviciului secret israelian Mosad sau serviciului secret al armatei, Directoratul pentru Informatii Militare.

Britanicii sustin ca documentele au fost copiate in timpul unor verificari "minutioase" ale pasapoartelor, pe aeroporturile israeliene, ce au durat cate 20 de minute, potrivit persoanelor a caror identitate a fost furata de asasini.

Israelul a refuzat sa confirme sau sa nege acuzatiile, conform binecunoscutei sale politici de ambiguitate.

Corpul neinsufletit al liderului miscarii Hamas, aflata in conflict cu statul israelian, a fost gasit pe 20 ianuarie, in camera sa de hotel.

Liderul a fost paralizat si apoi sufocat de o echipa de asasini trimisi de serviciile de securitate israeliene. In dispozitiv au fost implicati cel putin 23 de persoane, cu pasapoarte false, de diverse nationalitati.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Israel acuzat asasinat Dubai, #Mosad asasinat Dubai, #asasinat lider Hamas Dubai , #stiri externe