Ziare.com

Marian Lupu propune comunistilor 12 principii pentru conducerea R. Moldova

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 14:09

   

Marian Lupu propune comunistilor 12 principii pentru conducerea R. Moldova
Principiile si actiunile propuse Partidului Comunistilor pentru votarea presedintelui Republicii Moldova au fost prezentate, joi, conducerii PCRM pe cale oficiala de catre candidatul la funtia de sef al statului, Marian Lupu.

Cele 12 propuneri vor fi supuse negocierilor politice, urmand ca, mai apoi, sa fie supuse aprobarii Parlamentului de la Chisinau sub forma unor intiative legislative, potrivit Unimedia.

Pachetul prevede adoptarea Legii privind opozitia, acorda comunistilor dreptul de a desemna conducerea Curtii de Conturi si a Comisiei Electorale Centrale, promite politici economice social orientate si consolidarea mecanismelor de protectie sociala.

Un alt punct in pachet este respectarea si mentinerea neutralitatii Republicii Moldova, dar si reintegrarea tarii prin reglementarea problemei transnistrene reiesind din principiul suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova, cu participarea si consultarea tuturor fortelor politice din Parlament.

In plan economic, majoritatea democratica promite exluderea practicii persecutarii pe criterii de simpatie politica a agentilor economici care activeaza legal.

In planul audiovizualului public, pachetul vorbeste despre minimizarea influentelor politice in desemnarea membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului si ai Consiliului de Observatori ai companiei Teleradio Moldova.

Pachetul prevede, de asemenea, respectarea drepturilor tuturor grupurilor entice minoritare si participarea activa a acestora in viata tarii, dar si consolidarea democratiei locale.

Deputatul comunist, Mark Tcaciuc, a tinut sa atentioneze ca nu a vazut lista de actiuni propusa de candidatul la functia de sef al statului, Marian Lupu, insa a subliniat: "Nu cred ca in acest pachet este vreo propunere care ne-ar determina sa participam la alegerea sefului statului".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 789 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu ati inteles fratilor ,bolsevici comunisti vor sa conduca ei

uitativa in romania comunisti si securisti din psd si pnl au facut aleanta pt asi tine ciloanul si intresele personale ale mafiei ,fratilor de pe ambele maluri ale prutului acesti ticalosi de comunisti trebuie extrminati fzic ,ei sunt cauza suferintei dezbinari neamului romanesc ,cauzind saracie mizerie si coruptie ,TRAIASCA NEAMUL ROMANESC UNIT SI LIBER DE CIMA COMUNISTA

 

MARIAN LUPU

Ar trebuii ca poporul moldovean sa nu-i bage inseama propunerile lui si daca circotasul nu-si vede de treburile lui atunci sa-l fugareasca pina la Kiev pe sluga asta comunista ruseasca.OTRAVA COMUNISTA.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor