Medvedev face sport ca sa scape de stres

Marti, 29 Aprilie 2008, ora 18:31
1001 citiri
Medvedev face sport ca sa scape de stres

Viitorul presedinte rus Dmitri Medvedev, care promoveaza o imagine de lider dinamic si modern, a povestit marti cum lupta impotriva stresului cu ajutorul "sportului" si a subliniat ca doreste o politica "pragmatica" pentru tara sa, relateaza AFP.

"Nimic nu este mai eficient decat sportul pentru lupta impotriva stresului", a spus Medvedev, in varsta de 42 de ani, cu ocazia unei discutii cu jurnalisti ai saptamanalului popular rus Argumenti i Fakti, care marcheaza anul acesta 30 de ani de la infiintare.

Un alt cotidian popular, Komsomolskaia Pravda, aloca marti doua pagini modului in care viitorul presedinte rus isi petrece timpul liber, intr-un articol intitulat "Medvedev are sase ore pe zi pentru somn, iar doua ore si jumatate face sport". "Dimineata si seara, Medvedev inoata o ora in piscina" si "face exercitii de mai multe ori pe saptamana", pentru ca "nu mai are suficient timp pentru yoga, el fiind un mare amator al acesteia", scrie Komsomolskaia Pravda . Iarna Medvedev schiaza, ca si presedintele Vladimir Putin.

"Internetul este pentru mine un mijloc de a ma trezi dimineata. Am inceput sa folosesc internetul cand nu eram intr-o functie de conducere, ca divertisment. Acum este o necesitate profesionala", a mai spus Medvedev, pentru Argumenti i Fakti.

Discutia s-a concentrat si asupra viziunii presedintelui ales asupra viitorului Rusiei. Evitand formularea "democratie suverana" folosita de predecesorul sau in functie, Medvedev se pronunta impotriva oricarui "model" de dezvoltare copiat din strainatate. "Ar trebui sa alegem cele mai importante lucruri din civilizatia occidentala, europeana, apropiate din punct de vedere al traditiilor culturale, dar si din civilizatia orientala", a spus el.

"Fiecare tara trebuie sa faca propria alegere. Suntem o tara mare si importanta, astfel incat putem adopta o pozitie pragmatica si independenta", a spus el. Sugerand un anumit interes pentru Asia, viitorul presedinte rus a anuntat ca va efectua primele sale vizite oficiale in Kazahstan, fosta republica sovietica din Asia Centrala, si in China.

Intrebat despre sistemul politic si viitorul opozitiei din Rusia, el a raspuns ca nu vede "nimic anormal". "Partidele existente corespund nivelului de dezvoltare al societatii noastre", a spus el, vorbind despre aparitia "noilor forte politice" ca Rusia Dreapta (partid de stanga favorabil Kremlinului). El a preconizat un "viitor bun" si pentru partidul apropiat Kremlinului, Rusia Unita, "condus de un lider la fel de puternic", Vladimir Putin, si a respins criticile referitoare la presa controlata de Kremlin.

"Postul public de televiziune este frecvent criticat, se spune ca este pro-Kremlin, insa, din punctul de vedere al calitatii, este unul dintre cele mai bune posturi de televiziune din lume", a spus el cu convingere.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
#medvedev, #Rusia, #presedinte, #sport, #stres , #stiri externe