Medvedev ii primeste pe ambasadorii Abhaziei si Osetiei

Vineri, 16 Ianuarie 2009, ora 17:58
913 citiri
Medvedev ii primeste pe ambasadorii Abhaziei si Osetiei

Rusia a definitivat procesul de recunoastere a celor doua regiuni separatiste georgiene, Abhazia si Osetia de Sud, vineri, cand liderul de la Kremlin Dmitri Medvedev i-a primit pe ambasadorii celor doua teritorii la Moscova.

Rusia a recunoscut independenta Osetiei de Sud si Abhaziei, dupa un conflict de cinci zile cu Georgia, din luna august. NATO a cerut Moscovei sa revina asupra acestei decizii si sa reafirme integritatea teritoriala a Georgiei, care incearca sa adere la Alianta, relateaza Reuters.

La evenimentul de vineri, trimisii celor doua regiuni separatiste au fost tratati de Rusia ca egali ai noilor ambasadori ai altor 12 tari - printre care membri NATO Marea Britanie si Estonia.

Cand a primit scrisorile de acreditare ale diplomatilor, Medvedev a declarat ca Rusia va sustine Abhazia si Osetia de Sud si ca celalte tari ar trebui sa faca la fel de acum inainte.

"Sunt convins ca recunoasterea (independentei celor doua teritorii - n.red.) de catre comunitatea internationala va constribui la asigurarea unei paci si stabilitati durabile in Caucaz", a spus el.

Nicaragua este singura tara care a urmat deocamdata exemplul Rusiei si a recunoscut independenta celor doua regiuni.

Medvedev a amintit ca Rusia are legaturi care dateaza de secole cu Abhazia si a dat asigurari ca va continua sa sustina Osetia de Sud in fata oricarei agresiuni georgiene.

Fortele ruse au intrat in Osetia de Sud dupa ce Tbilisi a atacat separatistii, la inceputul lunii august. Trupele georgiene au fost impinse afara din regiune, iar conflictul s-a incheiat cu un acord mediat de Uniunea Euroaeana.

"Nu ne vom abandona vecinul in aceste vremuri dificile post-conflict si impreuna vom reconstrui infrastructura sociala si economica si vom consolida securitatea sa", a spus Medvedev.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Dmitri Medvedev, #Osetia Georgia, #summit gaze , #stiri externe
Comentarii
C
coronar
rank 1
Venit-au odata doi supusi in fata sultanului, si i-au sarutat tunica.....daca e cu