Mii de chinezi panicati si-au petrecut noaptea pe strazi

Marti, 20 Mai 2008, ora 09:28
1119 citiri
Mii de chinezi panicati si-au petrecut noaptea pe strazi

Mii de chinezi au petrecut noaptea de luni afara, dupa ce au fost alertati cu privire la o replica puternica in regiunea Sichuan, deja devastata de cutremurul de la 12 mai, soldat cu mai mult de 71.000 de morti si disparuti, informeaza AFP.

Sute de replici s-au produs deja in regiune, dar este pentru prima data cand este declansata alerta in Sichuan de catre autoritatile regionale.

Expertii spun ca seismele sunt imposibil de prevenit insa guvernul din Sichuan a anuntat luni seara ca "probabil luni sau marti" se va produce o replica de 6-7 grade pe scara Richter in regiunea Wenchuan.

Ei au declarat ca se bazeaza pe previziunile Biroului national de seismologie, dar nicio alerta nu a fost publicata pe site-ul acestuia din urma.

Alerta, retransmisa de televiziunea de stat, a provocat panica in Chengdu, capitala provinciei Sichuan.

Aproximativ cinci milioane de supravietuitori au pierdut totul in catastrofa, dar cei care mai au un acoperis deasupra capului au luat cu ei tot ce au putut transporta si s-au pus la adapost in parcuri, pe stadioane sau terenuri virane.

Chiar si politistii le recomandau trecatorilor sa doarma afara.

In orasul Mianyang, angajatii unui hotel le-au cerut clientilor sa paraseasca cladirea.

Marti dimineata, o replica de 5 grade s-a produs in districtul Pingwu, la circa 125 kilometri nord de epicentrul seismului de saptamana trecuta, iar duminica, cel putin trei persoane au murit si alte 50 au fost ranite in urma unei replici de 6 grade in orasul Jiangyou.

Marti dimineata, majoritatea locuitorilor din Chengdu s-au intors la casele lor, si doar refugiatii din Wenchuan puteau fi vazuti in parcurile orasului.

La 12 mai, la doar cateva ore dupa seismul din Sichuan, Cotidianul Poporului, organism al Partidului Comunist, a anuntat pe site-ul sau ca urma sa se produca un cutremur la Beijing, informatie dezmintita de Biroul national de seismologie.

China marcheaza marti a doua zi de doliu national, iar aproape 350.000 de localnici asteapta in continuare sosirea salvatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Panică la Teheran: Sute de mașini formează cozi la benzinării, înaintea așteptatului răspuns al Israelului VIDEO
Panică la Teheran: Sute de mașini formează cozi la benzinării, înaintea așteptatului răspuns al Israelului VIDEO
Panica domnește la Teheran din cauza escaladării conflictului cu Israelul. Sunt cozi uriașe la benzinăriile din capitala iraniană și din alte orașe mari. În noaptea trecută, Iranul,...
Cutremur în România, în această dimineață. Unde s-a simțit seismul și ce intensitate a avut
Cutremur în România, în această dimineață. Unde s-a simțit seismul și ce intensitate a avut
Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a raportat că la ora 10:02:49 (ora locală a României), în data de 14 aprilie 2024, un cutremur cu magnitudinea...
#Sichuan, #cutremur, #panica, #chinezi, #stazi , #stiri externe