Mii de zboruri anulate din cauza unui nor urias de cenusa vulcanica (Video)

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 17:34
9645 citiri
Mii de zboruri anulate din cauza unui nor urias de cenusa vulcanica (Video)

Mii de zboruri au fost anulate in Marea Britanie, Finlanda, Suedia, Danemarca, Olanda si Belgia dupa ce un nor urias de cenusa degajat din eruptia de miercuri a unui vulcan din Islanda face imposibil traficul aerian.

Marea Britanie a inchis total spatiul aerian, toate aeroporturile fiind inchise. Pana acum Ryanair a anulat toate cursele care trebuiau sa ajunga sau sa plece din Anglia si a avertizat ca exista riscul de anulari sau intarzieri si vineri, informeaza The Telegraph.

British Airways a anulat, de asemenea, toate zborurile pentru ziua de joi, inclusiv cursa Londra - Bucuresti care trebuia sa ajunga la ora 23:20, pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Capitala.

De asemenea, toate cursele spre si dinspre Dublin au fost anulate, pana la disparitia norului de cenusa. A fost anulata si o cursa Tarom Bucuresti - Bruxelles si retur m care trebuia sa decoleze spre Bruxelles, la ora 17.20.

Zbourile Blue Air pe ruta Bucuresti - Bruxelles - Bucuresti au fost redirectionate catre Koln, urmand ca Blue Air sa suporte costurile pentru transportul pasagerilor de la Bruxelles la Koln si retur.

Si in cazul celorlalte tari este de asteptat ca spatiul aerian sa fie complet inchis, pe masura ce norul de cenusa inainteaza.

Meteorologii spun ca norul de cenusa s-ar putea sa persiste mai multe zile. Cenusa vulcanica este extrem de periculoasa, depunandu-se pe elice si motoare si producand oprirea acestora si, in cele din urma, la prabusirea aeronavei.

Cenusa mai poate intra si in cabina, producand intoxicatii pasagerilor, si poate deregla sistemul electronic al avionului.

Vulcanul din Islanda a erupt din nou: 800 de oameni evacuati

Vulcanul activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull, din sudul Islandei, a erupt pentru a doua oara, miercuri, la numai doua zile dupa ce isi incetase activitatea inceputa luna trecuta.

Eruptia puternica de miercuri a topit partial ghetarul sub care se afla vulcanul activ, determinand evacuarea locuitorilor din zona, de teama inundatiilor, in conditiile in care un rau din apropiere a crescut deja cu 83 de centimetri.

Vulcanul a erupt pentru prima data dupa 200 de ani in luna martie si a continuata sa scoata flacari si fum pana luni, potrivit cercetatorilor islandezi.

Eruptia vulcanului s-a intensificat joi seara. Dupa 40 de ore de activitate, Vulcanul de sub ghetarul Eyjafjallajokull a continuat sa arunce in aer cantitati mari de cenusa si fum, potrivit lui Pall Einarsson, geofizician la Universitatea din Islanda, citat de Reuters.

Vaporii fierbinti au topit aproape o treime din ghetarul care acoperea vulcanul, facand ca un rau din apropiere sa iasa din matca, iar in interiorul craterului au in continuare loc explozii puternice.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#aeroporturi inchise Marea Britanie, #vulcan Islanda eruptie cenusa, #vulcan Islanda ghetar Eyjafjallajokull, #Ryanair zboruri anulate vulcan, #British Airways zboruri anulate , #stiri externe