Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Minerii chilieni deveniti eroi nationali, avertizati sa o lase mai moale cu calatoriile

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 11:28
1743 citiri
Minerii chilieni deveniti eroi nationali, avertizati sa o lase mai moale cu calatoriile
Foto: Daylife

Cei 33 de mineri intrati in posteritate in octombrie dupa calvarul de 69 de zile din subteranul unei mine din Chile au fost avertizati ca voiajele lor frecvente ar putea duce la oprirea indemnizatiilor pentru concediu medical, a declarat miercuri unul dintre ei.

Potrivit lui Omar Reygadas, unul dintre cei 33, Asociatia chiliana pentru securitate in munca, care le supervizeaza statutul medical, le-a adus la cunostinta ca recenta lor calatorie in Anglia, unde au asistat la un meci de fotbal la invitatia clubului Manchester United, "ar trebui sa fie ultima", relateaza AFP.

"Asociatia ne-a spus ca deplasarea in Anglia ar trebui sa fie ultima, daca nu dorim sa pierdem indemnizatiile de concediu medical", a declarat el pentru cotidianul El Mercurio.

26 dintre mineri au asistat, la inceputul lui decembrie, la un meci Manchester-Arsenal (1-0, n.r.), in calitate de invitati VIP ai clubului Manchester United, iar antrenorul "diavolilor rosii" a folosit exemplul celor 33 de mineri pentru a-si motiva jucatorii inainte de partida.

Dupa salvarea lor, care a captivat intreaga lume, la 13 octombrie, minerii au devenit staruri foarte cautate, in special peste hotare, unde multi dintre ei nu fusesera inainte.

Impreuna sau in grupuri, ei s-au deplasat in Spania, SUA sau Marea Britanie pentru programe de televiziune sau meciuri de fotbal.

Ei au insa in plan noi calatorii. Compania Walt Disney i-a invitat, la sfarsitul lui ianuarie, impreuna cu familiile, in parcul sau de distractie Walt Disney World din Florida si ei ar fi hotarati sa se duca, potrivit El Mercurio.

"Prefer sa-mi pierd indemnizatia de concediu medical decat sa las sa treaca pe langa mine aceste oportunitati de a cunoaste alte tari", a declarat Claudio Yanez, alt miner dintre cei 33.

Seful de echipei de monitorizare a celor 33, Alberto Iturra, a declarat, la jumatatea lunii decembrie, ca 14 dintre ei au fost scosi din programul de supraveghere psihologica si ca jumatate sunt gata sa reia o activitate normala.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#mineri Chile, #calatorii mineri Chile , #stiri externe