Moscow Times: 9 moduri prin care Voronin poate ramane la putere

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 13:55
2037 citiri
Moscow Times: 9 moduri prin care Voronin poate ramane la putere
Foto: Reuters

Moldova ramane in continuare o tara a tuturor posibilitatilor si a intrigilor politice. Dupa ce Opozitia a fortat dizolvarea Parlamentului si organizarea de noi alegeri, presedintele Vladimir Voronin trebuie sa joace tare pentru a schimba regulile in favoarea lui.

Iata o lista a metodelor prin care Voronin ar putea ramane in continuare la putere, propuse de The Moscow Times.

1. Neutralizeaza alegatorii tineri. Organizeaza alegeri in toiul verii, cand multi dintre adversarii comunisti sunt departe, in vacanta.

2. Lasa "sufletele moarte" in pace. Grabeste procesul de votare pentru a impiedica verificarea listelor cu alegatori si ai grija sa nu-i deranjezi prea mult pe cei care au plecat dintre vii, inscrisi pe liste, in ziua votului.

3. Ameteste-i pe adversari. Trimite catre liderii locali care nu impartasesc viziunea Partidului Comunist misiuni imposibile cu termene greu de respectat.

4. Anunta zi de vacanta chiar de alegeri. Lasa-i pe altii sa propuna ca alegerile sa aiba loc intr-o zi de munca a saptamanii. Apoi, condamnand aceasta decizie, declara ziua alegerilor o zi de vacanta. Mai mult, solicita cetatenilor sa recupereze ziua de vacanta in sambata care urmeaza - nimeni nu va veni la vot!

5. Complica procesul de vot. Poti dejuca planul a 91 la suta din expati, care au sustinut Opozitia, printr-un apel la un vot de lucru si prin limitarea localitatilor in care se poate vota.

6. Orice functioneaza. Estimeaza un procent mic cand vine vorba de participarea la vot, astfel incat alegatorii, dezamagiti, nu vor veni la urne. Oricum sustinatorii comunisti vor fi pregatiti vara asta.

7. Calul Troian. Aceasta metoda presupune o serie de aliante cu partidele mici de Opozitie, prin care se reduce pragul pentru intrarea in Parlament de la 6 la suta la 5 la suta.

8. Calomniati-va adversarii. Utilizati mass-media controlata de stat, difuzati stiri care scot declaratii din contextul lor original, pentru a pretinde ca Opozitia a organizat protestele violente din aprilie.

9. Asmute procurorul pe adversari. Deschideti mai multe anchete penale si folositi in mod repetat acuzatia de "uzurpare a puterii de stat" cand va acuzati adversarii politici.

Voronin si Partidul Comunist au reusit sa aplice aceste metode chiar inainte de campania electorala, sustine publicatia citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Voronin Moldova alegeri, #Voronin Putere, #Partidul Comunist Moldova , #stiri externe