Muntenegru va avea acelasi premier pentru a cincea oara

Joi, 07 Februarie 2008, ora 08:30
676 citiri
Muntenegru va avea acelasi premier pentru a cincea oara

Milo Djukanovici va deveni premier al statului Muntenegru, functie pe care o detine pentru a cincea oara, inlocuindu-l pe Zeljko Sturanovici, care a demisionat din motive de sanatate, a anuntat, miercuri, partidul sau, relateaza Reuters.

Coalitia condusa de Partidul Democratic al Socialistilor (DPS), al carui lider este, l-a nominalizat pe Djukanovici si, in conditiile in care are majoritatea in Parlament, numirea sa este asigurata.

Djukanovici a spus ca prioritatile sale vor fi imbunatatirea conditiilor de trai si aderarea la UE.

Retragerea lui Sturanovici din politica, in octombrie 2006, a fost o surpriza.

Cand majoritatea muntenegrenilor au votat intr-un referendum pentru a pune capat uniunii cu Serbia, alegerea lor a fost considerata o realizare a lui Djukanovici.

Coalitia sa a obtinut majoritatea in urma alegerilor, trei luni mai tarziu. El a refuzat postul de premier in favoarea lui Sturanovici si a ramas liderul DPS.

Djukanovici a spus ca se saturase de responsabilitatea celor 15 ani petrecuti in politica.

Unul dintre liderii opozitiei a declarat ca revenirea lui Djukanovici va face rau tarii, din cauza uriasei sale influente asupra institutiilor muntenegrene.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Muntenegru, #premier, #a cincea oara , #stiri externe