Ofiterii, cei mai corupti militari rusi

Marti, 02 Decembrie 2008, ora 07:50
1535 citiri
Ofiterii, cei mai corupti militari rusi

Prejudiciul provocat de actele de coruptie din armata rusa a fost estimat de experti la 2,2 miliarde de ruble, conform unei declaratii facute cu prilejul unui interviu aparut in editia de marti a oficiosului Rossiiskaia Gazeta, de seful Directiei militare de investigatii, generalul Aleksandr Sorocikin, adjunct al presedintelui Comisiei de ancheta de pe langa Procuratura Generala a Rusiei.

'Numarul actelor de coruptie in randul militarilor a crescut cu o treime anul acesta, in comparatie cu anul trecut. Astfel, in ultimele noua luni ale anului in curs s-au inregistrat peste 1.400 de infractiuni de acest gen, al caror prejudiciu se cifreaza la peste 2,2 miliarde de ruble', a subliniat generalul rus, mentionand ca aceasta suma acopera costurile de achizitie a 30 de tancuri T-90 noi, adica a unui intreg regiment de blindate.

Potrivit acestuia, cele mai multe acte de coruptie se inregistreaza in armata regulata, in comparatie cu alte structuri militarizate ale statului rus. Astfel, 12% din totalul actelor de coruptie revin Ministerului pentru Situatii de Urgenta, 8% - Ministerului de Interne, aproximativ 4% - Serviciului federal pentru frontiera de stat, din subordinea FSB.

Seful Directiei militare de investigatii de la Moscova a recunoscut ca si in cadrul departamentului pe care il conduce s-au inregistrat infractiuni de coruptie, insa in numar mult mai mic fata de alte structuri, aproximativ 1% din numarul total al actelor de coruptie comise in armata rusa in general.

Inaltul responsabil a dat si un exemplu, facand referire la demararea cercetarilor in cazul unui procuror militar care a incercat sa legalizeze recent, prin acte false, un Mercedes dat in urmarire internationala, prin Interpol.

'Cateva dosare penale i-au vizat pe anchetatori militari din subordinea mea', a spus generalul Sorocikin, in interviul din Rossiiskaia Gazeta, in care a evidentiat ca cea mai corupta categorie de militari din armata rusa este cea a ofiterilor, in randul generalilor actele de coruptie fiind un fapt rar intalnit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un cunoscut jurnalist de investigație, asasinat într-un magazin din Columbia. Imagini surprinse din momentul atacului FOTO/VIDEO
Un cunoscut jurnalist de investigație, asasinat într-un magazin din Columbia. Imagini surprinse din momentul atacului FOTO/VIDEO
Un cunoscut jurnalist de investigație din Columbia a fost asasinat într-un magazin. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere din magazin se poate observa cum Jaime Vasquez, în...
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Tribunalul Vaslui a decis luni, 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui....
#armata rusa, #Ofiteri, #coruptie , #stiri externe