Ziare.com

Olanda: Romania va fi sanctionata daca nu va reforma Justitia

Sambata, 14 Februarie 2009, ora 15:09

   

Olanda: Romania va fi sanctionata daca nu va reforma Justitia
Olanda avertizeaza ca Romania si Bulgaria risca sa se confrunte cu masuri suplimentare din partea UE, daca pana la vara nu prezinta rezultate concrete in reforma justitiei.

Reprezentantii olandezi continua sa afiseze o pozitie foarte critica, in privinta stadiului reformei justitiei si luptei anticoruptie din Romania si Bulgaria, informeaza NewsIn.

"Pentru guvernul olandez este foarte limpede ca daca nu vor fi prezentate mai multe rezultate concrete pana la rapoartele finale din iunie, sunt inevitabile masuri suplimentare impotriva ambelor tari.

Vorbim, in fond, de riscul ca extinderea sa se decredibilizeze: criteriile de aderare se aplica nu numai inainte de aderare, ci si dupa aceea, iar datoria noastra este de a cere acest lucru celorlalte state membre la fel cum si ele ne pot cere socoteala pentru comportamentul nostru", a explicat secretarul de stat pentru afaceri europene, Frans Timmermans, citat de NIS News.

Olanda continua sa ceara ca mecanismul de cooperare si verificare aplicat Romaniei si Bulgariei "sa ramana neabatut in vigoare", a subliniat Timmermans. Olanda considera, potrivit secretarului de stat pentru afaceri europene, ca "presiunea constanta asupra Romaniei si Bulgariei pentru a le determina sa combata coruptia si crima organizata are efect".

"Vedem ca bulgarii si romanii si-au accelerat eforturile, dar continuam sa consideram ca au fost prezentate insuficiente rezultate concrete. Presiunea continua este, deci, importanta", a declarat oficialul olandez in reactie la rapoartele interimare publicate joi de Comisia Europeana cu privire la progresele pe care cele doua tari le-au facut in domeniul reformei justitiei si luptei anticoruptie.

Raportul publicat joi de Comisia Europeana arata ca nu s-au facut progrese aproape deloc, ci, dimpotriva, unele parti ale documentului sugereaza chiar ca situatia s-a inrautatit.

"Timmermans spunea in septembrie ca daca aceste tari nu vor face niciun progres in urmatoarele sase luni, nu trebuie excluse masuri impotriva lor. Ii cer sa-si respecte cuvantul dat", a declarat Harry van Bommel, membru al Partidului Socialist olandez.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1377 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sunteti niste chiori.

Romania nu a accelerat nimic. O sa consumati cerneala si hartie cat pentru un secol. Toti sunt manjiti, si ce intelegeti voi prin rezultate concrete ,ca de tipat tipati de vreo cinci ani. Am ales un presedinte care a promis sa starpeasca coruptia si ce a facut?

 

A PROMIS

convis fiind ca guvernul si slaba majoritate parlamentara isi vor respecta promisiunile .
Singur nu poate face nimic decat atunci cand este dictatura . Numai faptul ca a semnalat cate ceva din hotii era sa-l coste demiterea , daca nu era salvat de referendum .
Promisiunea a fost colectiva , dar aproape toti l-au lasat .
Faptul ca si pentru ca intr-o zi bate vantul este vinovat presedintele , pe orice om cu bun simt il frapeaza si-i da de inteles ceva . Mi-e scarba si am oroare sa-mi amintesc ce a putut face Iliescu dar nu a fost atat de batjocorit si prigonit . De ce ? De ce?

DOAR

DICTATURA MUSULMANA SI CORANUL POT SCHIMBA CEVA

reformare e gata

mai angajeaja 2000 politisti...si sa vezi atuncia..

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor