Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Organizatia WWF, acuzata de implicare in crime si abuzuri sexuale comise in parcuri nationale

Marti, 05 Martie 2019, ora 12:56
4901 citiri
Organizatia WWF, acuzata de implicare in crime si abuzuri sexuale comise in parcuri nationale
Foto: Facebook/WWF

WWF (World Wide Fund for Nature), cea mai mare organizatie internationala independenta care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, a fost acuzata ca a finantat si a colaborat cu gardieni angajati pentru a tine la distanta braconierii, care ar fi torturat si ucis mai multe persoane in parcurile nationale din Asia si Africa.

Organizatia a declarat ca intentioneaza sa efectueze o verificare independenta a acestor acuzatii facute in urma unei anchete a site-ului de stiri BuzzFeed - pe care a promis ca o va incheia cat mai curand posibil, informeaza BBC.

Potrivit BuzzFeed, mai multi indigeni si sateni au fost impuscati, batuti pana la inconstienta, agresati sexual si biciuiti de gardieni inarmati in parcuri din tari precum Nepal si Camerun.

World Wide Fund for Nature (WWF) finanteaza si echipeaza acesti gardieni, precizeaza BuzzFeed, care acuza totodata o parte din personal ca a inchis ochii in fata acestor abuzuri.

De asemenea, ancheta leaga personalul WWF de un acord de cumparare a unor pusti de asalt in Republica Centrafricana in 2009, incalcand astfel politicile organizatiei.

Mai mult, BuzzFeed acuza ca WWF a actionat ca un fel de "spion global", finantand retele de informatori care sa ofere oficialilor parcurilor informatii, in pofida faptului ca fundatia a negat public ca ar fi facut acest lucru.

Potrivit BuzzFeed, ancheta sa, realizata timp de un an in sase tari, este bazata pe cel putin o suta de interviuri si pe mii de pagini de documente, care includ memo-uri confidentiale, bugete interne si mailuri in care se discuta despre achizitiile de arme.

WWF, care a angajat o firma de avocatura internationala pentru a verifica aceste acuzatii, a declarat ca "respectul pentru drepturile omului este in centrul misiunii" sale. "In centrul activitatii WWF se afla locurile si oamenii care traiesc in ele. Respectul pentru drepturile omului este in centrul misiunii noastre.

Luam in serios orice acuzatie si solicitam o evaluare independenta pentru a examina cazurile prezentate de BuzzFeed. Am cerut companiei BuzzFeed sa ne impartaseasca toate dovezile pe care le-a obtinut pentru a sustine aceste afirmatii, pentru a ajuta (...) aceasta verificare", a indicat WWF.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#WWF acuzatii crime braconieri, #WWF acuzatii crime , #stiri externe