Ostilitatea fata de evrei si musulmani, tot mai mare in lume. Cele mai intolerante tari

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 16:32
7750 citiri
Ostilitatea fata de evrei si musulmani, tot mai mare in lume. Cele mai intolerante tari
Foto: Reuters

Un raport realizat de autoritatile din Statele Unite pentru anul 2012, privind libertatea religioasa, arata ca antisemitismul si islamofobia au crescut in mai multe zone ale lumii.

Astfel, ostilitatea fata de evrei atinge cote tot mai mari in Orientul Mijlociu si in America de Sud, in timp ce adversitatea fata de musulmani este in crestere in Europa si Asia, se arata in raportul anual al SUA, potrivit New York Post.

Cine are o problema cu evreii in Europa? Interviu

Oficialii americani au aratat ca actiunile antisemite ale guvernelor si ale liderilor religiosi sunt alarmante, in special in Venezuela, Egipt, si Iran. Acestea duc deseori la profanare si violenta, indica datele studiului.

Odata cu antisemitismul, si islamofobia a castigat teritoriul, dar in alte zone ale lumii, respectiv Europa si Asia. De exemplu, esarfele purtate pe cap au fost interzise in India si Belgia, in timp ce anumite comunitati de musulmani sunt restrictionate sever in Pakistan.

Premierul Turciei: Islamofobia este o crima impotriva umanitatii

De asemenea, in Franta, angajatii statului nu au voie sa poarte la serviciu simboluri religioase proemininte, cum ar si jihabul in cazul femeilor musulmane sau scufia in cazul barbatilor evrei.

"Cand liderii polititi dau tonul antisemitismului, acestia incurajeaza persitenta si cresterea lui in mai multe tari din intreaga lume", scrie in document.

In Venezuela, trustrurile de presa controlate de guvern publica numeroase articole antisemite, in special referitoare la candidatul prezidential din opozitie, Henrique Capriles, un catolic cu predecesori evrei.

Inteteste Ungaria focul antisemitismului si rasismului in Europa de Est? Interviu

In plus, in Egipt, atitudinea antisemita a jurnalistilor este extrem de raspandita si uneori inclide negarea sau chiar glorificarea Holocaustului. Raportul exeplifica situatia cu un incident petrecut in luna octombrie a anului trecut, cand presedintele egiptean Mohammed Morsi a spus "Amin", dupa ce un lider religios a zis "Allah, distruge-i pe evrei si pe sustinatorii lor".

In timp ce guvernul iranian continua sa defaimeze constant iudaismul, vandalii din Ucraina profaneaza memoriale ale Holocaustului. Totodata, vandalii din Rusia deseneaza zvastici pe sinagogi si pe gardurile acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#antisemitism lume, #islamofobie lume, #antisemitism Orient Mijlociu, #islamofobie Europa , #stiri externe