Parlamentul European a adoptat bugetul UE pentru 2011

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 23:55
671 citiri
Parlamentul European a adoptat bugetul UE pentru 2011

Parlamentul European a adoptat miercuri, la Strasbourg, bugetul UE pentru 2011, care contine cele mai multe dintre prioritatile deputatilor europeni respectand in acelasi timp limitele stabilite de Consiliu.

In cadrul negocierilor bugetare din acest an, deputatii europeni au realizat de asemenea acorduri cu Consiliul si Comisia, cu privire la diferite revendicari politice legate de buget.

Bugetul 2011, in varianta adoptata in plenul PE, include mai multe fonduri pentru prioritatile stabilite de Parlament, printre care se numara programele pentru tineret, inovatia, procesul de pace din Orientul Mijlociu si teritoriile palestiniene.

De exemplu, membrii PE au reusit obtinerea mai multor fonduri alocate de bugetul UE pentru programul de formare continua (plus 18 milioane euro), programul de antreprenoriat si inovare (plus 10 milioane euro).

In privinta coeziunii pentru crestere si ocuparea fortei de munca, eurodeputatii au adaugat o noua linie, in valoare de 2,5 milioane euro, pentru strategia Marii Baltice.

La capitolul "Libertate, securitate si justitie", au fost adaugate 2,35 milioane euro pentru programul Daphne in vederea combaterii violentei impotriva femeilor si a copiilor si 1 milion euro pentru prevenirea terorismului.

In ceea ce priveste cifrele globale, deputatii europeni au adoptat nivelurile propuse in proiectul de buget al Comisiei Europene din 26 noiembrie - 141,8 miliarde de euro in credite de angajament si 126,5 miliarde de euro in plati.

Parlamentul European a acordat intotdeauna o importanta mai mare nivelului angajamentelor, deoarece acestea determina cheltuielile. In plus, exista un acord intre Consiliu, Parlamentul European si Comisie care mentioneaza ca, in cazul in care vor fi necesare fonduri suplimentare pentru indeplinirea obligatiilor juridice ale UE, bugetele individuale vor fi modificate in cursul anului 2011 deoarece bugetul UE nu poate avea in mod legal un deficit.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#buget Parlament European, #bani UE buget , #stiri externe